Odgovori na vprašanja: Vpliv petega korona paketa na javni sektor

Odgovori na vprašanja: Vpliv petega korona paketa na javni sektor

Enodnevni seminar – online

Prijava

Zaradi okužb in širjenja virusa COVID-19, kar vpliva tudi na izvajanje javnih storitev in na status zaposlenih oziroma na možnosti opravljanja dela je Državni zbor sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (s kratico ZZUOOP). Zakon vsebuje začasne ukrepe tako za  gospodarstvo kot tudi za javni sektor, predvsem za področje zdravstva, socialnega varstva in dela, pri čemer seveda določeni ukrepi veljajo za oba sektorja.

Namen online seminarja je predstavitev zakona ter predvsem tistih ukrepov, ki se nanašajo na javni sektor, s posebnim poudarkom na ukrepih, ki posegajo v pravice in obveznosti javnih uslužbencev.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Seminar je namenjen direktorjem in vodjem zavodov, kadrovskim direktorjem, kadrovskim strokovnjakom in vsem, ki se v tem trenutku ukvarjate s temi temami.

Koristi

Z online seminarjem vas želimo seznaniti z bistvenim zakonskim okvirjem za pravilno vpeljavo vseh ukrepov.

Zagotovo imate številna vprašanja, ki vas tarejo ob ponovni zaostritvi razmer v državi in ob sprejetju novih protivirusnih ukrepov, na katera bomo poskusili poiskati odgovore na seminarju.

Pošljite jih na naš naslov: branka.gorjup@zfm.si do 30. 10. 2020.

Vsebina

  • Predstavitev vsebine in veljavnosti Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19
  • Pregled sprememb posameznih zakonov (odreditev karantene in obveznosti, kratkotrajna odsotnost zaradi bolezni, testiranje na COVID-19 in brezplačno cepljenje proti gripi za zaposlene)
  • Začasna premestitev zaradi nujnih delovnih potreb
  • Dodatki za zaposlene (vrsta, višina in primeri)
  • Nadomestila plače zaradi višje sile in karantene (opredelitev višje sile, vrste nadomestil v primeru karantene)
  • Inšpekcijski nadzor in kazenske določbe

Predavatelji

Štefka Korade Purg

Je univerzitetna diplomirana sociologinja z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi, in sicer na področjih organiziranosti in sistemskega urejanja uprave in javnega sektorja, upravljanja kadrovskih virov s posebnim poudarkom na izvajanju in dograjevanju sistema javnih uslužbencev in tudi plačnega sistema ter sistemizacije delovnih mest, kjer je opravljala najzahtevnejše in tudi vodstvene naloge. Posebej…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.