Aktualna praksa Državne revizijske komisije

Aktualna praksa Državne revizijske komisije

Online seminar v živo

Prijava

Področje javnega naročanja terja stalno spremljanje razvoja zakonodaje in prakse. Državna revizijska komisija (DKOM) izvaja nadzor nad izvajanjem Zakona o javnih naročilih, zato so njene odločitve za udeležence v postopku javnih naročil bistvene.

Z eno najbolj renomiranih predavateljic in strokovnjakinj na tem področju vas vabimo na online seminar v živo.

Online seminar v živo je za naše naročnike revije Javna naročila in koncesije v praksi brezplačen.

Koristi

Online seminar v živo je namenjen vsem, ki ste odgovorni za javna naročila, v javnem in zasebnem sektorju, ter vsem, ki sodelujete v postopkih oddaje ponudb. Cilj seminarja je udeležencem predstaviti zadnje aktualne informacije glede nekaterih najpomembnejših odločitev oz. stališč Državne revizijske komisije.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika in  z vašega delovnega mesta ali od doma od 10.00 do 11.30. Vprašanja postavljajte sproti, predavateljica nanje odgovori na koncu.

Vprašanja pa lahko pošljete že vnaprej, na naslov: medeja.brglez@zfm.si

Vsebina

  • Pregled odločitev Dkom, ki se nanašajo na dopustno dopolnjevanje ponudb (finančno zavarovanje, pogoji, tehnične specifikacije, merila in nominacija novih podizvajalcev, kadra)
  • Kdaj gre za očitno napako in kakšno je ravnanje naročnika?
  • Katerega podizvajalca je treba priglasiti v ponudbi?
  • Kdaj je vpogled v ponudbo drugega ponudnika mogoče – primeri odločitev Dkom
  • Kako pripraviti dobro podizvajalsko pogodbo?
  • Kaj pomeni stečaj enega od partnerjev konzorcija za izvedbo posla?
  • Kako izpolniti ESPD, kadar naročnik uporablja zmogljivosti drugega ?
  • Ali je ponudba s ceno 0,00 EUR dopustna, Sodba sodišča v EU v zadevi C‑367/19
  • Ali lahko omejimo delež podizvajalcev pri izvedbi del?
  • Pregled prekrškov, ki se nanašajo na drobljenje, oddajo naročila JN brez ustreznega postopka, nedopustno spremembo pogodbe, neresnično izjavo, …

Predavatelji

mag. Marija Bukovec Marovt

mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d. o. o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij,…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.