Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Načrtovanje jedilnikov varovalne in dietne prehrane
STROKOVNI SEMINAR Z DELAVNICO

Načrtovanje jedilnikov varovalne in dietne prehrane

Predavatelj: Andreja Širca Čampa


Pošljite povpraševanje

Predstavitev

STROKOVNI SEMINAR Z DELAVNICO: kako stroškovno in časovno optimalno organizirati in izvajati klasično in dietno prehranjevanje občutljivih skupin prebivalstva?


Računsko sodišče Republike Slovenije v zavodih izvaja obsežne revizije na področju smotrnosti ravnanja s hrano, pri tem preverja predvsem stroškovno učinkovitost.

(vir: Računsko sodišče RS)

Se soočate z izzivi:

 • kako načrtovati jedilnike varovalne in dietne prehrane in pri tem zagotoviti tudi stroškovno učinkovitost;
 • kako ob tem upoštevati tudi možnosti nabave kvalitetne lokalne hrane in priporočila smernic ter stroke;
 • kako in kje iskati informacije o pravilni priprave hrane in katere novosti upoštevati kot sprejemljive in dobre;
 • kako upoštevati zdravstvene omejitve otrok, bolnikov in oskrbovalcev, ki morajo uživati dietno prehrano?

Z učinkovitim in sistematičnim načrtovanjem jedilnikov lahko vaša organizacija mesečno prihrani veliko pri finančnih sredstvih in tudi času za načrtovanje jedilnikov ter samo pripravo jedi, v, pri tem pa še vedno lahko upoštevate vse prehranske smernice ter finančne omejitve pri stroških.

Če ob tem uskladite še vse postopke od naročanja ustreznih količin živil do priprave kakovostnih obrokov, prilagojenim potrebam vseh starostnih skupin in zdravstvenih omejitev, enostavno dosežete, da naročate količine hrane, ki jih dejansko potrebujete, tudi do 20 % zmanjšate obseg odpadne hrane in odpada in s tem očitno prihranite finančna sredstva.

Te izzive boste suvereno premagovali s pomočjo strokovnega seminarja z delavnico Načrtovanje jedilnikov varovalne in dietne prehrane


Z udeležbo boste:

 • poznali novosti in strokovne napotke pri organiziranju varovalne in dietne prehrane;
 • dobili informacije, kako lahko s pravilno dietno prehrano pomagate pri lajšanju simptomov alergij in drugih obolenj, ki jih boste lahko prenesli v prakso vašega prehrambnega obrata;
 • poznali vse omejitve glede prehrane in seznanjeni s zdravstveno ustreznimi ter stroškovno optimalnimi načini načrtovanja varovalnih in dietnih jedilnikov otrok, mladostnikov, starostnikov ter bolnikov ki potrebujejo dietni režim prehranjevanja, ob tem pa upoštevali, da je prehrana otrok ključnega pomena za nemoteno rast in razvoj otroka, za kar je potrebno trezno načrtovanje jedilnikov tako varovalne kot dietne prehrane v vrtcih in šolah;
 • v sodelovanju z vsemi sodelujočimi izmenjali izkušnje iz prakse ter poskušali najti odgovore na najbolj pereča vprašanja, ki se pojavljajo na področju zagotavljanja varovalne dietne prehrane - vprašanja nam pošljite že pred seminarjem na naslov: petra.ertl@zfm.si.

+ DELAVNICA

Vodena delavnica sestavljanja jedilnikov varovalne dietne prehrane in sestava receptur


Dogodek je namenjen:

Organizatorjem prehrane in ZHR, vodjem kuhinj in dietnim kuharjem v zdravstvenih oziroma socialnih ustanovah, vzgojno-izobraževalnih zavodih, prav tako živilskim strokovnjakom, odgovornim za vzpostavitev in vodenje varovalne in dietne prehrane, oziroma vsem, ki jih to področje zanima.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

PREGLED VSEBINE:

 • Zakaj varovalna prehrana v obratih javne prehrane
 • Smernice za posamezne skupine
 • Postopek zagotavljanja dietne prehrane bolnike (sodelovanje s specialisti, potrdila in sodelovanje z uporabniki)
 • Zakaj dietna prehrana za bolnike in osebe, ki potrebujejo spremenjen režim prehranjevanja
 • Najpogostejše obolenja, ki potrebujejo dietno prehrano (alergije, celiakija, laktozna intoleranca, črevesna obolenja, diabetes ...)
 • Koristna hrana za določena obolenja
 • Kateri hrani se izogibati?
 • Smernice za dietno prehrano (kalorične vrednosti, raznolikost)
 • Kje iskati informacije?
 • Kako načrtovati jedilnik in kaj upoštevati
 • Razkorak med odličnim jedilnikom in dejstvom, ali uporabnik to sploh užije
 • Zagotavljanje finančne stabilnost (izračun cene obroka)

+ Vodena delavnica sestavljanja jedilnikov dietne prehrane in sestava receptur

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani


 


 

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • V primeru udeležbe dveh iz istega podjetja/ustanove priznamo drugemu udeležencu 10 % popusta, vsakemu nadaljnjemu udeležencu iz istega podjetja pa 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.