Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Obračunavanje in pobiranje okoljskih dajatev in uporaba informacijskega sistema E-TROD
PRAKTIČNI SEMINAR

Obračunavanje in pobiranje okoljskih dajatev in uporaba informacijskega sistema E-TROD

Predavatelja: Alen Kitek, Niko Sušec

Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.30
- +
PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Obračunavanje in pobiranje okoljskih dajatev in uporaba informacijskega sistema E-TROD po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Ravnanje z odpadki po aktualni zakonodaji 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

POMEMBNO za pooblaščence za varstvo okolja, tehnologe, komercialiste, nabavnike in računovodje: Okoljske dajatve pod drobnogledom!


V Sloveniji ste, glede na vašo dejavnost, zavezani k plačilu 8 različnih vrst okoljskih dajatev, katerih višina in obračunavanje se pogosto spreminjajo. V začetku tega leta so nastopile spremembe na področju okoljske dajatve zaradi onesnaževanja okolja zaradi nastajanja odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev.

Od začetka lanskega leta ste zavezanci obračune okoljskih dajatev dolžni vložiti po elektronski poti preko informacijskega sistema E-TROD. Nov informacijski sistem omogoča tudi prijavo dejavnosti po elektronski poti, konec leta 2018 pa je omogočena tudi predložitev zahtevkov za vračilo po elektronski poti. Pred uporabo informacijskega sistema morate zavezanci po predpisanem postopku pridobiti pravico do uporabe.

Ob stalnih spremembah morate zavezanci za plačilo okoljskih dajatev poznati, za katere proizvode se okoljska dajatev plačuje, način obračunavanja in plačevanja dajatev, roke za izpolnjevanje obveznosti in kdaj ste upravičeni do vračila okoljskih dajatev.

Pripravljamo aktualen praktičen seminar.


Seminar je zastavljen praktično, tako da boste:

 • Izvedeli novosti na področju obračunavanja okoljskih dajatev;
 • Obvladali postopek prijave v informacijski sistem in uporabe informacijskega sistema E-TROD;
 • Razumeli, kdaj ste zavezanec za plačilo okoljskih dajatev, kako in kdaj jih obračunati;
 • Izvedeli, kdaj in kako prijavite začetek opravljanja, spremembo in prenehanje dejavnosti;
 • Vedeli, kdaj ste upravičeni do vračila okoljske dajatve in kako izpolniti ustrezne obrazce;
 • Seznanjeni z najpogostejšimi napakami in ugotovitvami inšpekcijskega nadzora;
 • Prejeli konkretne odgovore na vprašanja na samem seminarju in tudi po njem. Pošljite nam jih že sedaj na: okolje@zfm.si.

Seminar je pomemben za vsa proizvodna in storitvena podjetja, saj boste na njem in tudi po njem pridobili konkretna pojasnila iz prve roke!


Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen vsem, ki delajo na obračunih okoljskih dajatev

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

 • Praktična pojasnila o okoljskih dajatvah:
  • za onesnaževanje okolja zaradi odlaganja odpadkov na odlagališčih,
  • za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda,
  • za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida,
  • za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže, električne in elektronske opreme, izrabljenih gum, uporabe mazalnih olj in tekočin ter hlapnih organskih spojin.
 • Opredelitev proizvodov, za katere se obračunava posamezna okoljska dajatev
 • Opredelitev zavezancev, nastanka obveznosti za obračun, rokov za predložitev prijav dejavnosti, obračunov dajatev
 • Opredelitev oprostitev pri posamezni okoljski dajatvi
 • Opredelitev upravičencev do vračila, rokov za predložitev in izpolnjevanje zahtevkov za vračilo
 • Praktični prikaz in primeri pravilnega izpolnjevanja vseh zahtevanih obrazcev: obrazci za obračun okoljskih dajatev, zahtevki za vračilo okoljskih dajatev, prijava dejavnosti
 • Ugotovitve inšpekcijskega nadzora
 • Vprašanja in odgovori

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.