Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Bilance – branje, razumevanje, razlaga
DELAVNICA

Bilance – branje, razumevanje, razlaga


Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +
PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Bilance – branje, razumevanje, razlaga po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Knjižbe za računovodje 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

POMEMEBNO:
Kaj nam povedo računovodski kazalniki in kako jih izračunati?
Za koga je pomemben določen kazalnik?
Kako razlagati vrednosti kazalnikov in njihov vpliv na poslovne odločitve?


Naloge računovodskega delavca je, da zna pravilno sestaviti računovodske izkaze in uporabiti pravilne metode vrednotenja. Prav tako mora znati pravilno obveščati uporabnike računovodskih poročil in vedeti kateri kazalniki zanimajo določenega uporabnika. Pomembno je, da razume glavne informacije, ki jih dajejo kazalniki poslovni in finančni stabilnosti poslovanja, kreditni sposobnosti in likvidnost.

Zato smo posebej za vas, v sodelovanju z odlično finančno strokovnjakinjo, z izkušnjami iz prakse, doc. dr. Lidijo Robnik, pripravili delavnico, kjer boste z veliko praktičnimi izračuni kazalnikov in njihovimi razlagami, dobili odgovore na vsa vaša vprašanja.


Delavnica je zastavljena tako, da boste s pomočjo praktičnih primerov zagotovo:

 • razumeli vsebino in pomen ekonomskih kategorij iz izkaza poslovnega izida, bilance stanja in izkaza denarnih tokov,
 • znali izračunati vse pomembne računovodske kazalnike,
 • razumeli njihov pomen in vpliv na poslovno odločanje.

Prejeli boste odgovore in pojasnila na vaša vprašanja na delavnici in tudi po njej. Vprašanja že sedaj pričakujemo na: davki@zfm.si.


Komu je delavnica namenjena?

Računovodjem, finančnikom in analitikom, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem pri samostojnih podjetnikih, vsem računovodskim delavcem in samostojnim podjetnikom, direktorjem, vsem, ki njih tematika zanima.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

 • Vsebina in pomen ekonomskih kategorij iz izkaza poslovnega izida
 • Vsebina in pomen ekonomskih kategorij iz bilance stanja
 • Vsebina in pomen ekonomskih kategorij iz izkaza denarnih tokov
 • Pomen metod vrednotenja dolgoročnih sredstev, zalog materiala, proizvodnje in trgovskega blaga
 • Vrednotenje ali odpis terjatev in obveznosti poslovanja
 • Izračun in pomen kazalnikov poslovanja (produktivnost, dodana vrednost, ekonomičnost, donosnost, ROA, ROE, ROI, EBIT, EBITDA, NOVAT, EVA, finančni in poslovni vzvod, zadolženost, finančna neodvisnost, dolgoročna in kratkoročna pokritost sredstev in obveznosti ipd.)
 • Koeficienti obračanja sredstev (zalog, terjatev) in obveznosti ter dnevi vezave
 • Kazalniki likvidnosti in plačilne sposobnosti
 • Izračun meje zadolženosti
 • Diskusija in odgovori na vprašanja

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.