Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Zakonodajne novosti in ogled Reciklažnega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana
SEMINAR

Zakonodajne novosti in ogled Reciklažnega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana

Predavatelj: Igor Petek

Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 14.00
- +

Prijave sprejemamo do 1. 12. 2017.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Zakonodajne novosti in ogled Reciklažnega centra za ravnanje z odpadki Ljubljana po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Ravnanje z odpadki po aktualni zakonodaji 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

Zakonodajne novosti in ogled Reciklažnega centra za ravnanje z odpadki

1. del dogodka: strokovno predavanje

Vpliv zakonodajnih novosti na učinkovitost izvajanja javnih služb s področja ravnanja s komunalnimi odpadki Julija 2017 sta bili sprejeti Uredba o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov (Uradni list RS, št. 33/17) in Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uradni list RS, št. 84/06, 106/06, 110/07, 67/11, 68/11 – popr., 18/14, 57/15, 103/15, 2/16 – popr. in 35/17), Prinašata spremembe za izvajalce javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki, predelovalce odpadkov, izvajalce podaljšane odgovornosti, potrošnike in ostale deležnike.

2. del dogodka: ogled RCERO Ljubljana

Je najsodobnejša tovarna za predelavo odpadkov v Sloveniji. Predstavlja edinstveni primer dobre prakse povezovanja slovenskih občin, saj je vanj vključenih 37 občin in tako zagotavlja predelavo mešanih in bioloških odpadkov za tretjino Slovenije! Center uporablja lastno energijo in manj kot 5 % ostanka po predelavi odpadkov se odloži!


Komu je seminar namenjen?

 • predstavnikom komunalnih podjetij,
 • zbirno-reciklažnim centrom,
 • zbiralcem in predelovalcem odpadkov,
 • vsem, ki vas to zanima.

8. decembra zagotovo bodite z nami v RCERO Ljubljana zaradi:

 • ogleda najsodobnejšega obrata za predelavo odpadkov pri nas,
 • pojasnil zakonodajnih novosti,
 • odgovorov na vaša vprašanja. Pošljite nam jih že sedaj na: okolje@zfm.si.

Vsebina

1. del: Vpliv zakonodajnih novosti na učinkovitost izvajanja javnih služb s področja ravnanja s komunalnimi odpadki

 • Cilji sodobnega ravnanja s komunalnimi odpadki
 • Kratek pregled zadnjih sprememb zakonodaje
 • Vpliv zadnjih sprememb zakonodaje na potrošnike, izvajalce podaljšane odgovornosti, predelovalce odpadkov, izvajalce javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki in druge deležnike
 • Izzivi za dejavnost v bodočnosti

2. del: vodeni ogled Reciklažnega centra za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana

 • Objekti za mehansko-biološko obdelavo odpadkov
 • Čistilna naprava za izcedne vode
 • Odlagališče

Lokacija

Lokacija

RCERO Ljubljana
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • V primeru udeležbe več udeležencev iz istega podjetja/ustanove priznamo drugemu udeležencu 10 % popusta, vsakemu nadaljnjemu udeležencu iz istega podjetja pa 20 % popusta na kotizacijo.
 • Pojasnila na vprašanja tudi po delavnici – vprašanja nam pošljite na: okolje@zfm.si
 • NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

  *Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.