Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Prilagajanje delovnih mest za starejše zaposlene – izziv za delodajalce
DVODNEVNA DELAVNICA

Prilagajanje delovnih mest za starejše zaposlene – izziv za delodajalce


Cena:
540,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +

Prijave sprejemamo samo še danes.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Prilagajanje delovnih mest za starejše zaposlene – izziv za delodajalce po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Zakon o delovnih razmerjih v praksi 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

Stanje brezposelnosti v Sloveniji je eno najnižjih v zgodovini, skoraj 40 % brezposelnih pa je starejših od 50 let. V prihodnjih letih je pričakovati podaljševanje življenjske in najverjetneje tudi delovne dobe, hkrati pa je pričakovana nižja rodnost, kar bo izrazito vplivalo na spreminjanje delovno sposobne populacije, znotraj katere se bo izrazito povečal delež starejših.

Vedno bolj jasno postaja, da se morajo podjetja na trend starajoče se delovne sile odzvati strateško – potrebno bo spremeniti filozofijo in pogled podjetja na starejše zaposlene, pogled na razvoj kompetenc v vseh življenjskih oz. kariernih obdobjih zaposlenega ter pogled na karierno orientacijo in cilje starejših zaposlenih. Nedvomno pa bo potrebno prilagajati delovno okolje in delovna mesta. Konkretne rešitve in praktične napotke, bomo v sodelovanju s strokovnjakoma predstavili na praktičnem dvodnevnem usposabljanju Prilagajanje delovnih mest za starejše zaposlene – izziv za delodajalce.


Usposabljanje poteka na dveh srečanjih.

Na prvem boste pridobili znanja:

 • kako s celo(s)tnim strateškim pristopom v podjetjih prilagoditi delovno okolje in delovna mesta starajoči se delovni sili:
  • Vpliv demografskih trendov na podjetja in na zaposlene.
  • Tveganja povezana s starajočo delovno silo.
  • Sprememba filozofije in pogleda na starejše zaposlene.
  • Kako ustvarjati sistem v podjetju, ki bo prilagojen starejšim zaposlenim?
  • Strategije za obvladovanje tveganj, povezanih s starejšimi zaposlenimi.

Na drugem delu pa boste skozi praktične primere reševali:

 • konkretne ukrepe upravljanja s starejšimi zaposlenimi (za podaljševanje delovne aktivnosti starejših, za pripravo programov izpopolnjevanja starejših zaposlenih) ter
 • konkretne prilagoditve delovnih mest (tudi s promocijo strategij aktivnega staranja znotraj podjetja).

Hkrati boste dobili odgovore na mnoga vprašanja, ki se vam že sedaj porajajo ob prilagajanju delovnih mest in procesov. Pošljete jih lahko že pred pričetkom seminarja na naslov: branka.gorjup@zfm.si.


Komu je seminar namenjen?

Direktorji in vodje podjetij ter kadrovskih služb, vodje sektorjev, področij in skupin, operativni vodje, vodje in specialisti ter strokovni delavci iz področja varstva in zdravja pri delu, zaposleni v kadrovski službi, vodje in zaposleni na področju izobraževanja in razvoja zaposlenih ter vsi, ki se v podjetjih srečujete s to problematiko.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da vam ta seminar izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev pošljite povpraševanje …

Vsebina

Kratek pregled vsebine:

1. dan - 20. 11. 2018, od 9.00 do 13.15

 • Vpliv demografskih trendov na podjetja in na zaposlene.
 • Tveganja povezana s starajočo delovno silo.
 • Sprememba filozofije in pogleda na starejše zaposlene.
 • Kako ustvarjati sistem v podjetju, ki bo prilagojen starejšim zaposlenim?
 • Strategije za obvladovanje tveganj, povezanih s starejšimi zaposlenimi.

2. dan - 27. 11. 2018, od 9.00 do 13.15

 • Ukrepi upravljanja s starejšimi zaposlenimi (za podaljševanje delovne aktivnosti starejših, za pripravo programov izpopolnjevanja starejših zaposlenih).
 • Rešitve prilagajanja delovnih mest (tudi s promocijo strategij aktivnega staranja znotraj podjetja).

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. 

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.
 • Brezplačni parkirni prostori
 • Pojasnila na vprašanja tudi po delavnici – vprašanja nam pošljite na: branka.gorjup@zfm.si.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.