Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Požarna varnost – zakonodajne zahteve in praksa
SEMINAR

Požarna varnost – zakonodajne zahteve in praksaPošljite povpraševanje

Predstavitev

Področje varstva pred požarom ureja Zakon o varstvu pred požarom. Varstvo pred požarom obsega organiziranje, načrtovanje, izvajanje, nadzor ter financiranje dejavnosti in ukrepov varstva pred požarom.

Med dejavnosti in ukrepe, ki jih ureja področje varstva pred požarom spadajo raziskovanje, izobraževanje, usposabljanje, načrtovanje ukrepov, nadziranje, požarno zavarovanje, gasilstvo, tehnični nadzor, dimnikarstvo, požarno varovanje premoženja in drugo.

Ukrepi varstva pred požarom morajo biti načrtovani in izvedeni tako, da v največji možni meri preprečijo nastanek požara oziroma, da ob požaru omejijo njegovo širjenje. Delimo jih na preventivne in aktivne ukrepe varstva pred požarom.

Vir: Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje

Ukrepajte pravočasno in zagotovite požarno varnost!

Udeležite se aktualnega seminarja:

Požarna varnost – zakonodajne zahteve in praksa


Koristi seminarja:

 • zakonodajne obveze boste pravilno prenesli v prakso,
 • vedeli boste, kako načrtovati preventivne ukrepe in kako usposobiti zaposlene,
 • dobili boste odgovore na vaša konkretna vprašanja – pošljite jih na medeja.brglez@zfm.si,
 • prejeli boste potrdilo o usposabljanju pooblaščenih oseb za izvajanje ukrepov varstva pred požarom v skladu s Pravilnikom o usposabljanju in pooblastilih za izvajanje ukrepov VPP.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

Odgovornim za načrtovanje in zagotavljanje požarne varnosti, varnosti in zdravja pri delu, koordinatorjem dela, odgovornim vodjem del, vodjem proizvodnih obratov, nadzornikom pri izvajanju gradenj, strokovnjakom za varnost in zdravje pri delu v podjetjih, odgovornim za zaposlovanje delavcev in vsem, ki jih to področje zanima.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

 • Zakonodaje zahteve za zagotavljanje požarne varnosti
 • Načrtovanje preventivnih ukrepov varstva pred požarom
 • Dokumentacija, ki izkazuje vodenje sistema varstva pred požarom
 • Požarni red, požarni načrt in načrt evakuacije
 • Usposabljanje zaposlenih – kaj lahko zaposleni storijo za varnost na delovnem mestu?
 • Sodelovanje z gasilskimi enotami in ostalimi službami
 • Odgovorna oseba za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije
 • Priprava praktičnega usposabljanja za izvajanje evakuacije
 • Gašenje začetnih požarov

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča največ tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.
 • Brezplačen parkirni prostor.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.