Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Poročanje o kemikalijah z novostmi ter obveznosti za proizvajalce, dobavitelje in uporabnike nevarnih kemikalij
PRAKTIČNI SEMINAR

Poročanje o kemikalijah z novostmi ter obveznosti za proizvajalce, dobavitelje in uporabnike nevarnih kemikalijPošljite povpraševanje

Predstavitev

POMEMBNO: Do 31. 3. 2019 morate proizvajalci, dobavitelji in uporabniki nevarnih kemikalij poročati Uradu za kemikalije!

V skladu s 1. členom Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sporočanju podatkov za kemikalije (Ur.l. RS, št. 97/2015) mora zavezanec podatke o proizvodnji, vnosu in dajanju v promet do 31. 3. za preteklo leto sporočiti Uradu za kemikalije v pisni ali elektronski obliki.

Za pravilno poročanje morate poznati odgovore na štiri ključna vprašanja:

 1. Sem zavezanec za poročanje o kemikalijah?
 2. Kaj so nevarne kemikalije in za katere kemikalije moram oddati poročilo?
 3. Kaj in kako naj poročam?
 4. Katere so izjeme od poročanja? Kdaj mi poročila ni treba oddati?

Zagotavljamo:

 • strokovnost predavateljev na visoki ravni,
 • ažurne in pravilne odgovore na vaša vprašanja,
 • hitro uporabo pridobljenega znanja pri delu.

Komu je seminar namenjen?

Svetovalcem za kemikalije, tehnologom, pooblaščencem za okolje, komercialistom, strokovnim sodelavcem in vsem, ki ste v vaši organizaciji odgovorni za kemikalije.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

 • Prepoznavanje, razvrščanje in označevanje nevarnih kemikalij
 • Pridobivanje dovoljenj za dejavnosti v zvezi z nevarnimi kemikalijami
 • Prijava nevarnih kemikalij
 • Poročanje o kemikalijah – zavezanci, roki in vrsta kemikalij, o katerih je treba poročati
 • Načini poročanja podatkov o kemikalijah (v pisni obliki ali preko aplikacije ISK)
 • Spremembe v zakonodaji glede označevanja in poročanja, ki bodo začele veljati s 1. januarjem 2020
 • Najboljše prakse za preprost in učinkovit prehod na novi režim poročanja
 • Primeri iz prakse, vprašanja in diskusija

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.