Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Plače in drugi prejemki zaposlenih v šolstvu in zdravstvu 2019
STROKOVNI SEMINAR

Plače in drugi prejemki zaposlenih v šolstvu in zdravstvu 2019

Predavatelj: Štefka Korade Purg

Cena:
288,00 €
259,20 €
(DDV ni vključen v ceno)
Posebna ponudba velja le za hitre prijave do 14.12.2018
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +

Prijave sprejemamo do 4. 1. 2019.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje

Predstavitev

Leto 2019 javnemu sektorju na področju zaposlovanja in financ ponovno prinaša pomembne novosti, zato je nujno, da ste seznanjeni z vsemi podrobnostmi.

Vlada in sindikati so se v okviru dogovora o plačah in drugih prejemkih ter stavkovnih sporazumov dogovorili o spremembah pri uvrščanju delovnih mest in nazivov v plačne razrede ter pri drugih prejemkih javnih uslužbencev. Spremembe se nanašajo na celoten javni sektor, največje novosti pa še posebej prinašajo na področje vzgoje in izobraževanja ter zdravstva. Ker te spremembe bistveno vplivajo na pravice javnih uslužbencev in njihovo pravilno določanje, se z novostmi seznanite čim prej.

Da si takoj zagotovite natančne informacije in razlage novih obveznosti, smo pripravili strokovni seminar Plače in drugi prejemki zaposlenih v šolstvu in zdravstvu 2019.


Preko ažurnih informacij, prejetih na seminarju, boste:

 • natančno seznanjeni z določbami dogovora in sporazumov ter s spremembami kolektivnih pogodb za področje vzgoje in izobraževanja in zdravstva ter s spremembami predpisov;
 • v praksi upoštevali določbe ter brez napak izpeljali vse potrebne korake: v skladu z določbami spremenili akte o sistemizaciji in sklenili anekse k pogodbi o zaposlitvi uslužbencem s pravilno določitvijo novih plačnih razredov v pogodbi o zaposlitvi, pravilno izplačali višje plače ter tudi določili plače novemu delavcu ob zaposlitvi z upoštevanjem napredovanj in upoštevali nove določbe glede dodatkov ter drugih prejemkov iz delovnega razmerja;
 • uspešno, vsebinsko pravilno in brez napak reševali tudi ostale dileme glede določanja pravic javnih uslužbencev: zaposlitve za določen čas, nadomeščanja in pravice delavcev v primeru nadomeščanja, povračilo stroškov in drugi prejemki iz delovnega razmerja, napredovanja v višji plačni razred (vodenje postopka …;
 • uporabili z zakonodajo usklajene rešitve iz prakse, izvedeli, kakšne so vaše obveznosti in se izognili nepotrebnim kršitvam ter prejeli odgovore na mnoga konkretna vprašanja iz prakse – pošljite jih že vnaprej na naslov petra.ertl@zfm.si.

Nasvet: Zagotovite si udeležbo in pridobite odgovore na vsa vprašanja!

Vsebina

Kratek pregled vsebine:

 • Novosti v letu 2019 za javne uslužbence na področju vzgoje in izobraževanja ter zdravstva:
  • spremembe zakonodaje in kolektivnih pogodb, pomembnih za urejanje delovnih razmerij, plač in drugih stroškov dela v letu 2019 za področje vzgoje in izobraževanja ter zdravstva
  • novosti, ki bodo uveljavljene v letu 2019, in pojasnila, kako vse novosti pravilno realizirati v praksi
  • pravne podlage za urejanje delovnih razmerij, plač in drugih stroškov dela v 2019
  • ravnanja pri določanju pravic javnih uslužbencev, in sicer: plač, povračil stroškov in drugih prejemkov
 • Spremembe kolektivne pogodbe in spremembe akta o sistematizaciji, izdaja aneksov h pogodbi o zaposlitvi/nova pogodba o zaposlitvi
 • Določitev plače novemu delavcu ob zaposlitvi z upoštevanjem napredovanj
 • Napredovanja v višji plačni razred:
  • postopek napredovanja
  • pravica do izplačila višje plače

Komu je delavnica namenjena?

Vodjem javnih ustanov, kadrovskim službam, finančno-računovodskim službam, poslovnim sekretarjem in administratorjem v vzgojno-izobraževalnih zavodih in zdravstvenih ustanovah ter vsem, ki vas to področje posebej zanima.

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.