Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Diabetes po novih priporočilih
SEMINAR

Diabetes po novih priporočilih

Predavatelj: Andreja Širca Čampa

Cena:
266,00 €
239,40 €
(DDV ni vključen v ceno)
Posebna ponudba velja le za hitre prijave do 24.11.2017
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   15.30 – 19.00
- +
PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje

Predstavitev

Zaradi različnih fizičnih vzrokov in predvsem nezdravega življenjskega sloga je diabetes oziroma sladkorna bolezen pri vseh starostnih stopnjah že skoraj epidemija, čez 10 let bi naj to bolezen imel skoraj že vsaki deseti Slovenec. Nenadzorovana sladkorna bolezen lahko prinese velike zdravstvene težave, največji izziv pri sladkorni bolezni pa je izbira prave prehrane, pravilno kombiniranje živil in ustrezno načrtovanje jedilnikov.

Zato je ključno, da vi, strokovno in kuharsko osebje, ki pripravlja dietno prehrano za sladkornega bolnika,

  • poznate strokovne in medicinske osnove obolenja z diabetesom, vključno z novimi znanstvenimi spoznanji delovanja trebušne slinavke in ostalih metabolnih procesov;
  • znate pravilno izbrati ustrezna živila in jih pri tem ustrezno kombinirati, da ne bo njihova prehrana preveč omejena;
  • znate izbrana živila pravilno uporabiti s prilagoditvijo tehnik priprave jedi, da je ta kljub omejitvam okusna in privlačna na pogled;
  • veste, da morate kljub omejitvam v največji možni meri upoštevati smernice zdravega prehranjevanja.

V svojo prakso uvedite konkretne strokovne novosti, ki ne bo prekomerno omejevala sladkornih bolnikov!


Kot udeleženec praktične kuharske delavnice boste:

  • poznali vse strokovne novosti na področju pravilne izbire živil, njihovega kombiniranje in praktične priprave obrokov za sladkorne bolnike;
  • dodatno praktično usposobljeni za načrtovanje, pripravo in postrežbo diabetičnih jedi, prejete napotke, primere jedilnikov ter receptur pa boste enostavno uporabili v svoji praksi;
  • pri pripravi diabetičnih obrokov upoštevali vse prepovedi uživanja določenih živil in omejitve glede prehrane pri prehranjevanju diabetičnih bolnikov z različnimi tipi sladkorne bolezni;
  • v sodelovanju z vsemi sodelujočimi izmenjali izkušnje iz prakse ter našli odgovore na najbolj pereča vprašanja, ki se pojavljajo na področju priprave obrokov dietne prehrane za bolnike z diabetesom - vprašanja nam pošljite vnaprej na naslov: petra.ertl@zfm.si.

Komu je seminar namenjen?

Dietnim kuharjem, vodjem kuhinj, organizatorjem prehrane in ZHR v zdravstvenih oziroma socialnih ustanovah, vzgojno-izobraževalnih zavodih, prav tako živilskim strokovnjakom, odgovornim za vzpostavitev in vodenje dietne prehrane, oziroma vsem, ki jih to področje zanima.

Vsebina

Kratek pregled vsebine: TEORETIČNI UVOD:

  • Zakaj prilagojena prehrana za bolnike z diabetesom
  • Odgovornost vrtca/šole, bolnišnice, doma za ostarele, organizatorja prehrane, kuhinjskega osebja
  • Simptomi in posledice uživanja neprilagojene hrane za bolnika z diabetesom
  • Katerim živilom se izogibati in kateri so ustrezni nadomestki, kako kombinirati živila in jedi, da bo primerna za diabetika
  • Novosti na področju raziskovanja diabetesa, delovanja trebušne slinavke in metabolizma, smernice za diabetično prehrano (energijske vrednosti, mikro in makrohranila, raznolikost, kombiniranje živil)
PRAKTIČNA KUHARSKA DELAVNICA:
  • Praktična kuharska delavnica po skupinah (priprava jedi za bolnike z diabetesom)
  • Poskušanja pripravljenih jedi in izmenjava izkušenj

Lokacija

Lokacija

Center kulinarike in turizma- KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana - Šentvid, Slovenija




Splošni pogoji

Splošni pogoji:

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

  • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.