Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Ergonomija in prilagajanje dela in delovnega okolja
SEMINAR

Ergonomija in prilagajanje dela in delovnega okolja


Cena:
(DDV ni vključen v ceno)
Posebna ponudba velja le za hitre prijave do 3.10.2017
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 14.00
- +

Prijave sprejemamo do 12. 10. 2017.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Ergonomija in prilagajanje dela in delovnega okolja 10% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Varnost in zdravje pri delu 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

Po evropski statistiki je:

 • 62 % delavcev četrtino ali več časa izpostavljenih ponavljajočim se gibom rok ali lakti,
 • 46 % bolečim in utrujajočim položajem,
 • 35 % pa jih prenaša ali premika težka bremena,
 • patološke spremembe v hrbtu so v Evropi vzrok za 50% predčasnih upokojitev.

»Izvajanje ukrepov, potrebnih za zagotovitev varnosti in zdravja pri delu, je temeljna naloga, ki jo delodajalcu nalaga zakon o varnosti in zdravju pri delu. Prilagajanje dela posamezniku z ustreznim oblikovanjem delovnega mesta in delovnega okolja je eno izmed njegovih osnovnih načel. Vključitev ergonomije v sistem varnosti in zdravja pri delu v podjetju zagotavlja aktivno angažiranje in upoštevanje ergonomskih priporočil vseh sodelujočih, ki kakor koli vplivajo na spremembe delovnega procesa ali snovanje novega proizvoda ali novih delovnih mest.«


Vključite ergonomijo v sistem varnosti in zdravja pri delu, zagotovite večjo učinkovitost proizvodnih sistemov in ohranite zdravje delavcev. Udeležite se strokovnega seminarja.


Zakaj se morate udeležiti seminarja?

Ker boste izvedeli:
 • Pojasnili vam bomo osnove ergonomije dela: spoznavno in izvajalsko ergonomijo, ekonomsko oblikovanje delovnih mest, metode in tehnike oblikovanja …
 • Podrobno bomo obravnavali ergonomsko oblikovanje delovnih mest: antropometrično, psihološko, ekološko, fiziološko, organizacijsko oblikovanje delovnih mest, oblikovanje delovnih mest v skladu z zahtevami varnosti pri delu.
 • Odgovorili bomo na VAŠA konkretna vprašanja. Pošljite jih že pred seminarjem na naslov: vzd@zfm.si.
 • Dobili boste potrdilo o usposabljanju in 8 točk v skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu.

Kdo se mora udeležiti seminarja?

Strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu, načrtovalci in izdelovalci strojev in naprav, delodajalci, projektanti, direktorji, vodje in vsi, ki jih to področje zanima.

 

Vsebina

Kratek pregled vsebine:

Delodajalec in uporaba delovne opreme

 • izvajanje minimalnih zdravstvenih in varnostnih zahtev (delovna drža in položaj zaposlenih z vključevanjem ergonomskih načel)
 • upoštevanje ergonomije pri zasnovi delovnih mest,
 • upoštevanje ergonomskih načel pri opravljanju dela,
 • oblikovanje delovnega okolja z upoštevanjem antropometrije - prilagoditev delovnega mesta telesnim meram človeka,
 • predvidevanje in kontroliranje delovnih obremenitev po standardnih ergonomskih metodah,
 • vključevanje sodobne problematike starajoče se delovne sile,
 • vključevanje izzivov industrije 4.0.

Ergonomski dejavniki in načrtovanje strojev:

 • bistvene zdravstvene in varnostne zahteve (direktive o varnosti strojev),
 • praktična uporaba harmoniziranih standardov - ergonomskih načel pri načrtovanju in izdelovanju strojev (ohranjanje nevtralnega položaja telesa, opravljanje dela v območju največjega udobja, omogočanje gibanja in raztezanja, zmanjševanje prekomernih obremenitev, zmanjševanje pojava neprimernih gibov, zmanjševanje točkovnih pritiskov na telo, zmanjševanje prekomernih vibracij, zagotavljanje ustrezne osvetlitve),
 • upoštevanje individualnih lastnosti in razlik med zaposlenimi glede antropometrije, telesnih dimenzij, moči in vzdržljivosti,
 • zagotavljanje zadostnega prostora za neovirano gibanje zaposlenih s študijo dosegov telesnih segmentov pri delu,
 • izogibanje s strojem vsiljenemu delovnemu tempu,
 • izogibanje stalnemu nadzoru procesa, ki od zaposlenega zahteva dolgotrajno neprekinjeno zbranost,
 • prilagajanje vmesnika med človekom in strojem, z upoštevanjem osebnostnih in fizioloških lastnosti zaposlenih.

 

Lokacija

Lokacija

Računovodska hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani


 


 

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli,  jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.
 • Brezplačen parkirni prostor.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.