Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Elektronska oddaja ponudb in kaj prinašajo spremembe zakona o javnem naročanju (ZJN-3A)
SEMINAR

Elektronska oddaja ponudb in kaj prinašajo spremembe zakona o javnem naročanju (ZJN-3A)


Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +

Prijave sprejemamo do 10. 4. 2018.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Elektronska oddaja ponudb in kaj prinašajo spremembe zakona o javnem naročanju (ZJN-3A) po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Zakon o javnem naročanju ZJN-3 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

1.4.2018 bodo naročniki javna naročila lahko oddajali izključno elektronsko, kar pomeni, da bo vsa korespondenca med ponudniki in naročniki potekala izključno z elektronskimi sredstvi (e-ponudba). Državni zbor pa je sprejel tudi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 14/18), ki začne veljati 1.4. 2018, uporabljati pa se začne 1.11.2018.

Sprememba zakona na to področje prinaša nekaj bistvenih novosti in posega v že uveljavljene institute. Na tem mestu velja omeniti povsem nova pravila glede preverjanja določenih okoliščin pri izvajalcu in podizvajalcu v fazi izvedbe pri določenih javnih naročilih storitev, kakor tudi spremembo zakona, ki se nanaša na obvezne razloge za izključitev gospodarskega subjekta (delovnopravna in socialna zakonodaja) in določila glede vsebine pogodbe o izvedbi javnega naročila

Kako bo to potekalo v praksi, kaj morate vedeti naročniki (e-naročanje) in kako boste ponudbo oddali ponudniki (e-oddaja) pa vam bosta vrhunska strokovnjaka, predstavila na strokovnem seminarju.

 

Seminar je namenjen vsem, ki delujete na področju javnega naročanja v zasebnem in javnem sektorju. Cilj seminarja je udeležencem zagotoviti zadnje aktualne informacije glede nekaterih najpomembnejših sprememb na področju ZJN-3A ter predstavitev odločitev Državne revizijske komisije, ki pomenijo vodilo za delo.

 

Vse odgovore in pojasnila na vaša vprašanja boste dobili na seminarju in po njem.

 

Vsebina

1. ELEKTRONSKO JAVNO NAROČANJE IN ELEKTRONSKA ODDAJA PONUDB PO NOVEM:

 • Zakonska ureditev elektronskega javnega naročanja po ZJN-3
 • Dosedanja praksa elektronskega javnega naročanja
 • Elektronsko javno naročanje po november

2. KAJ PRINAŠAJO SPREMEMBE ZAKONA O JAVNEM NAROČANJU ( ZJN-3A)

 • Katere storitve javnega naročanja so podvržene spremembam
 • Kako in kdaj bo moral naročnik preverjati obstoj okoliščin v fazi izvedbe, pri izvajalcu in podizvajalcu ter kakšne so sankcije v primeru, če okoliščine ne bodo izkazane
 • V katerem delu se spreminjajo določbe ZJN-3, ki se nanašajo na obvezne razloge za izključitev

3.AKTUALNA PRAKSA JAVNEGA NAROČANJA

 • Ali projektant (pripravljalec razpisne dokumentacije) na razpisu lahko sodeluje kot ponudnik
 • Kako preverjamo nekaznovanost in kaj je pomembno za tuje gospodarske subjekte
 • Zakaj je pomemben standard obrazloženosti obvestil o oddaji javnega naročila
 • Kakšen pomen ima v postopkih revizije temeljno načelo enakopravnosti in transparentnosti
 • Kdo mora skrbeti za veljavnost ponudbe (naročnik ali ponudnik), kaj če veljavnost poteče pred izbiro ponudbe
 • Razlika med podizvajalcem in sklicevanjem na kapacitete drugega

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.