Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Delovno pravo za direktorje in vodje 2017
SEMINAR

Delovno pravo za direktorje in vodje 2017

Predavatelj: Tanja Bohl

Cena:
(DDV ni vključen v ceno)
Posebna ponudba velja le za hitre prijave do 4.10.2017
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +

Prijave sprejemamo do 12. 10. 2017.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Delovno pravo za direktorje in vodje 2017 10% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Prekinitve zaposlitev po novem 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

179. člen
(odškodninska odgovornost delodajalca)


(2) Odškodninska odgovornost delodajalca se nanaša tudi na škodo, ki jo je delodajalec povzročil delavcu s kršenjem pravic iz delovnega razmerja.

Kljub temu, da za postopke zaposlovanja, prekinitve delovnih razmerij in ostale delovnopravne postopke skrbijo kadroviki, je direktor oziroma vodja objektivno odgovoren za pravilnost izpeljanega postopka, kar se še posebej izkaže v sodnih sporih ter inšpekcijskih in ostalih nadzorih.

Dolžni ste postopati in voditi posle podjetja/organizacije s skrbnostjo dobrega gospodarstvenika in izpolnjevati druge obveznosti, ki so opredeljene v pogodbi oziroma so predpisane z zakonom. Tako morate poskrbeti tudi, da so izpolnjene dolžnosti delodajalca v zvezi z zagotavljanjem pravic in obveznosti delavcev iz delovnega razmerja.

Da boste odlično informirani in suvereni v delovnopravnih postopkih, potrebujete:

 • strokovne razlage zakonskih določil in napovedanih novosti v letu 2017,
 • natančen in sistematičen pregled nad nalogami in odgovornostmi direktorja in vodje na področju delovnih razmerij,
 • praktične napotke in konkretne primere, kako postopke poenostaviti ter se izogniti kršitvam.

Izvedeli jih boste na praktičnem seminarju s strokovnjakinjo za delovno pravo, Tanjo Bohl.


Na seminarju bodo predstavljeni vsi bistveni elementi urejanja delovnih razmerij, pomembnih za direktorje in vodje:

 • obveznosti delodajalca (vključno z internimi akti, evidencami in ostalimi zakonsko obveznimi dokumenti),
 • sklenitev delovnega razmerja (razpis in objava delovnega mesta, izbor kandidata, sklenitev pogodbe o zaposlitvi),
 • prenehanje delovnega razmerja (ugotavljanje odpovednega razloga, vodenje postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi, prenehanje delovnega razmerja).

Ob tem bodo predstavljene vse ustrezne pravne podlage, obstoječa sodna praksa in konkretni primeri iz vsakdanjega dela kadrovikov in vodij, obravnavane pa bodo tudi novosti na področju delovnih razmerjih, ki jih morate poznati.

Vprašanja v zvezi z obravnavano tematiko nam lahko pošljete že sedaj na naslov: branka.gorjup@zfm.si, in pripravili vam bomo ustrezne odgovore.

Komu je seminar namenjen?

Direktorjem, vodjem, pravnim in kadrovskim strokovnjakom oziroma vsem, ki ste v podjetjih odgovorni, da so kadrovski postopki izpeljani pravilno in učinkovito.

Vsebina

Kratek pregled vsebine:

 • obveznosti delodajalca (vključno z internimi akti, evidencami in ostalimi dokumenti),
 • sklenitev delovnega razmerja (razpis in objava delovnega mesta, izbor kandidata, sklenitev pogodbe o zaposlitvi),
 • prenehanje delovnega razmerja (ugotavljanje odpovednega razloga, vodenje postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi, prenehanje delovnega razmerja).

Ob tem bodo predstavljene vse ustrezne pravne podlage, obstoječa sodna praksa, obravnavane pa bodo tudi novosti na področju delovnih razmerjih, ki jih morate poznati.

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani


 


 

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli,  jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov. Navedeni podatki se lahko uporabijo za promocijske namene in ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše podatke lahko na vašo zahtevo kadarkoli spremenimo ali izbrišemo.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.
 • Brezplačen parkirni prostor.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.