Košarica

02 250 18 00 | info@zfm.si | O nas

Prijava v portal: 

Prijava

Želite podporo?

Pokličite nas: 02 250 18 00

Družabna omrežja

Napredovanje v primeru dopolnilnega delovnega razmerja

Vprašanje se glasi:

Ali v takšnem primeru delavca ocenimo glede na delovno mesto, ki ga zaseda na GIS in njegovo napredovalno obdobje teče od njegove zaposlitve pri nas oz. od trenutka, ko napreduje v višjo tarifno skupino? Kljub temu, da je delavec dopolnilno zaposlen, predvidevam, da je upravičen do napredovanja, v primeru, da izpolni pogoje.

ODGOVOR:

Na podlagi posredovanih informacij je možno ugotoviti, da gre za dopolnilno delovno razmerje za javnega uslužbenca, ki že ima sklenjeno delovno razmerje za polni delovni čas pri drugem delodajalcu. ZDR-1 namreč v 147. členu določa, da sme delavec za krajši delovni čas izjemoma skleniti še delovno razmerje z drugim delodajalcem.

Glede na to, da gre za dva delodajalca in, kot navajate, tudi za različna delovna mesta, je treba tudi pravice teh zaposlenih urejati pri vsakem delodajalcu, torej tudi ocenjevanje in morebitno napredovanje. To pomeni, da je z zaposlitvijo pričelo teči napredovalno obdobje, zaposlenega je treba oceniti in ob izpolnjevanju pogojev tudi izvesti napredovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja