Košarica

02 250 18 00 | info@zfm.si | O nas

Prijava v portal: 

Prijava

Želite podporo?

Pokličite nas: 02 250 18 00

Družabna omrežja

Napredovanje ob prehodu

V letu 2015 (30. 9. 2015) je prešla na upravno enoto, kjer je ravno tako delala na informiranju strank in izdaji delovnih dovoljenj. Pogoje za napredovanje je izpolnila s 1. 4. 2016.

V letu 2017 se je vrnila v javni zavod in sicer brez plačnih razredov napredovanj. Pojasnilo UE je, da je bila v drugi plačni skupini. Menimo, da bi javna uslužbenka morala napredovati, saj je opravljala sorodna dela in naloge (enako področje dela izdaje delovnih dovoljenj) v UE kot v zavodu.

Prosimo za mnenje oziroma odgovor ali je izpolnila pogoje za napredovanje v letu 2016?

V letu 2017 je imela prekinitev delovnega razmerja zato se ji tudi napredovalno obdobje prekine. Kot javna uslužbenka je bila neprekinjeno zaposlena od 22. 11. 2010 do 3. 7. 2017.

Odgovor:

Presoja se opravi na podlagi drugega odstavka 8. člena Uredbe o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede, ki določa: (2) Pri prehodu na drugo delovno mesto v okviru javnega sektorja se javnemu uslužbencu napredovalno obdobje ne prekine v primeru, če zasede delovno mesto v istem ali nižjem tarifnem razredu v isti plačni podskupini ali na istovrstnih oziroma sorodnih delovnih mestih v različnih plačnih podskupinah.

Glede na dejstva, ki jih navajate, je mogoče ugotoviti, da gre za primer iz navedene določbe in zaposlenemu je mogoče pripoznati ocene in napredovanja ob prehodu, če poleg  istovrstnih oziroma sorodnih delovnih mest v različnih plačnih podskupinah izpolnjuje tudi pogoj, da gre za delovno mesto v istem ali nižjem tarifnem razredu. Ker pa presoja istovrstnosti oziroma sorodnosti ni v pristojnosti delodajalca, vi ne morete presojati odločitve bivšega delodajalca, to pravico lahko uveljavlja le delavec, vi pa odločite v okviru svojih pristojnosti ob novi zaposlitvi.

V plačni razred se javnega uslužbenca skladno z 19. ali 20. členom ZSPJS uvrsti ob zaposlitvi, torej ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, kar pomeni, da mora delodajalec takrat presoditi in preveriti vse okoliščine in možnosti morebitnega upoštevanja prejšnjih napredovanj. Sama trditev, da je uslužbenka delala na izdaji delovnih dovoljenj in informiranju, še ni podlaga za prenos doseženih napredovanj, posebej zato ne, ker je treba upoštevati, da je v UE opravljala delo na uradniškem delovnem mestu, takih delovnih mest pa v javnem zavodu ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja