Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Zakon o poslovni skrivnosti in njegova uporaba v praksi
STROKOVNI SEMINAR

Zakon o poslovni skrivnosti in njegova uporaba v praksi


Cena:
288,00 €
259,20 €
(DDV ni vključen v ceno)
Posebna ponudba velja le za hitre prijave do 29.5.2019
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 14.00
- +

Prijave sprejemamo do 10. 6. 2019.

PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje

Predstavitev

Poslovna skrivnost je vsak podatek, ki je rezultat dejavnosti podjetja in njegovih zaposlenih. Ker gre za informacije, za katere ne želimo, da so razkrite konkurenčnim podjetjem, jih označimo kot poslovne skrivnosti in svojim trenutno zaposlenim ali nekdanjim zaposlenim ne dovolimo, da jih širijo naokoli ali se z njimi celo okoristijo. S sprejetjem novega Zakona o poslovni skrivnosti (ZPosS, ULRS, št. 22/19) se postavlja tudi enoten pravni okvir za primere, kdaj lahko podjetje določene informacije označi kot poslovno skrivnost, delodajalcu in zaposlenim nalaga skrbno ravnanje s temi podatki, predvsem pa določa načine, kako bi imetnik poslovne skrivnosti v primeru razkritja zoper kršilca lahko zahteval varstvo pravic in povrnitev škode.

Kako ustrezno in v skladu z novim Zakonom o poslovni skrivnosti urediti področje varovanja poslovnih skrivnosti v vaši družbi?

Udeležite se strokovnega seminarja, ki bo podkrepljen s primeri iz pravne in sodne prakse.


Na seminarju boste prejeli odgovore na vprašanja in dileme iz prakse:

 • kateri podatki, informacije in dokumenti se štejejo za poslovno skrivnost in kako jih ohraniti ter varovati,
 • katere ukrepe in postopke za določanje, uporabo in varovanje poslovnih skrivnosti morate nujno sprejeti in voditi kot delodajalec,
 • kako pripraviti ustrezne notranje pravne akte, s katerimi boste predvideli varstvo poslovnih skrivnosti, ali kako v obstoječe vnesti te določbe?
 • kako varovanje poslovnih skrivnosti določiti v pogodbi o zaposlitvi ali pogodbi z zunanjim sodelavcem oziroma izvajalcem?
 • v katerih primerih lahko informacije, določene kot poslovna skrivnost, posredujete drugim osebam, predvsem v postopkih javnega naročanja,
 • kako dolžnost varovanja poslovne skrivnosti predstaviti zaposlenim in kaj se šteje kot kršitev poslovne tajnosti,
 • kako naj delodajalec zagotovi, da ne bo prišlo do zlorabe, kakšne sankcije lahko določi in kako postaviti učinkovita pravila in obveznosti?

Seznanite se s pravno in sodno prakso, predvsem pa pridobite odgovore na svoja vprašanja – pošljite nam jih že sedaj na: petra.ertl@zfm.si.


Komu je seminar namenjen?

Direktorjem, članom upravnih odborov, pravnikom, direktorjem podružnic, splošnim, pravnim in kadrovskim vodjem, drugim zaposlenim v kadrovskih službah v gospodarstvu ter javnem sektorju, saj vpliva na postopek javnih naročil ter poslovne skrivnosti iz tržne dejavnosti javnopravne osebe, ter vsem ki jih tematika zanima.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

 • Kaj je poslovna skrivnost in kako jo zaščititi?
 • Kako definirati informacije kot poslovno skrivnost po novem
 • Za katere podatke, informacije in dokumente poslovna skrivnost ne more veljati
 • Pravni okvir poslovnih skrivnosti – delovno pravo, gospodarsko pravo, kazensko pravo, Zakon o varstvu osebnih podatkov in GDPR, Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence
 • Katere notranje pravne akte je treba spremeniti in kako
 • Sprejem ustreznega pravilnik o poslovnih skrivnostih ter seznanitev zaposlenih
 • Kako te spremembe vplivajo na pogodbe o zaposlitvi
 • Določila o varovanju poslovnih skrivnosti v pogodbi o zaposlitvi, pogodbena kazen, konkurenčna klavzula in konkurenčna prepoved
 • Odgovornost za kršitev poslovne tajnosti
 • Ukrepi za zaščito poslovnih skrivnosti – učinkovita pravila in obveznosti
 • Posledice nedovoljenega razkritja poslovnih skrivnosti, sankcije za kršitve
 • Sodna praksa iz področja kršenja poslovne skrivnosti
 • Kaj se spreminja v postopkih javnega naročanja, kako to vpliva na dokazovanje v pravnih postopkih med pravnimi subjekti (ko nekdo dokazuje svoj prav, ima pa te informacije oz. dokumente označene kot poslovna skrivnosti …)
 • Kako na novo določiti postopke, s katerimi informacije iz poslovanja označite kot poslovna skrivnost
 • Kako komunicirati z mediji, ko zahtevajo razkritje informacije iz poslovanja

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.