Košarica

02 250 18 00 | info@zfm.si | O nas

Prijava v portal: 

Prijava

Želite podporo?

Pokličite nas: 02 250 18 00

Družabna omrežja

Kako ugotoviti, da vrtec/šola deluje zakonito?

 

Kot je mogoče videti ob prebiranju šolskih predpisov, že šolska zakonodaja postavlja ravnatelju množico nalog, pristojnosti in odgovornosti. Sam si mora najti metodo, kako naloge obvladovati in se jim ne izogniti. Prav tako si mora postopoma Kako ugotoviti, da vrtec/šola deluje zakonito?, kar pomeni, da se nekaterih nalog ne more otresti (jih poverjati ali ignorirati), temveč nenehno bdeti nad njihovim uresničevanjem.

Kot pomoč ravnatelju pri presoji zakonitosti delovanja šole smo pripravili nekaj vprašalnikov za posamezne stopnje šol (Prirejeno in dopolnjeno po priročniku: Erčulj/Širec, 2006).  

Vprašalniki naj pomagajo ravnateljem, da samostojno in »na hitro« (toda ne na pamet) od časa do časa (vsaj enkrat letno) preverijo stanje zakonitosti na temeljnih delovnih področjih šole. Predlagani vprašalnik po potrebi dopolnjujejo (saj zaradi obsežnosti gradiva ne vsebuje podlag iz vseh podzakonskih aktov), predvsem pa ga ažurirajo (ob spremembah predpisov).

Pri posameznih vprašanjih so nanizani tudi ustrezni najnujnejši členi predpisov, ki postavljajo standarde delovanja šole. Tako boste lahko dokaj hitro poiskali podrobnejše določbe, ki vas bodo usmerjale pri delu.

 

Priročnik za ravnatelje s spletnim stičiščem e-Ravnatelj

 

Več o tej temi preberite v priročniku Priročnik za ravnatelje s spletnim stičiščem e-Ravnatelj

 
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja