Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Sistemizacija delovnih mest kot podlaga za zakonite kadrovske postopke v javnem sektorju
PRAKTIČNI SEMINAR

Sistemizacija delovnih mest kot podlaga za zakonite kadrovske postopke v javnem sektorju

Predavatelj: Štefka Korade Purg

Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +
PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Sistemizacija delovnih mest kot podlaga za zakonite kadrovske postopke v javnem sektorju po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Kadrovsko delo v javnem sektorju po novem 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

Za izvajanje kadrovskih nalog ter za pravilno določanje pravic in obveznosti javnih uslužbencev je treba pravilno in skladno s predpisi in kolektivnimi pogodbami pripraviti sistemizacijo delovnih mest. Sistemizacija je kot splošni akt podlaga za zaposlovanje, za sklepanje pogodb o zaposlitvi, za določanje plač ter tudi za pravilno določanje plačnih razredov ob spremembi delovnega mesta in ob napredovanju.

Sprememba sistemizacije delovnih mest pa je še posebej aktualna v povezavi z realizacijo dogovora o plačah, ki je bil sklenjen med vlado in sindikati decembra 2018 in se izvaja v letu 2019. Na podlagi dogovora so v posameznih dejavnostih določena nova delovna mesta, zato morate delodajalci v javnem sektorju v skladu s tem pripraviti spremembe obstoječe sistemizacije, posledično pa tudi določiti nove plače in pripraviti nove pogodbe o zaposlitvi javnim uslužbencem.

Da boste v predpisanih rokih pripravili novo sistemizacijo, upoštevali vse pravice in obveznosti, ki iz nje izhajajo, ter pravilno določili plačne razrede svojim zaposlenim, se udeležite praktičnega seminarja.


Izjemne koristi praktičnega seminarja:

 • dobili boste jasen pregled pravnih podlag in konkretnih predpisov za določanje sistemizacije delovnih mest;
 • spoznali boste vse elemente, ki jih mora vsebovati sistemizacija oziroma vsako delovno mesto;
 • seznanjeni boste z roki, ki jih je treba upoštevati pri določanju pravic in obveznosti ter pri pripravi sistemizacije in novih pogodb o zaposlitvi;
 • znali boste pravilno določati pogoje za zasedbo delovnih mest in oblikovati nova delovna mesta;
 • prihranili so boste veliko časa in denarja, kajti zaradi nezakonitega delovanja lahko delodajalca in odgovorne osebe doletijo tudi sankcije.

+ DODATNO

 • Vzorec Akta o sistemizaciji delovnih mest v javnem sektorju

Komu je seminar namenjen?

Vodjem kadrovskih služb, kadrovskim strokovnjakom, računovodjem, pravnikom in vodjem zavodov/ustanov, predvsem pa vsem, ki se pri delu srečujete z izzivi predlagane vsebine.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da ta seminar ali katerokoli drugo izobraževanje izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev, pošljite povpraševanje.

Vsebina

V javnem sektorju se pogodba o zaposlitvi sklene za delovno mesto, določeno v sistemizaciji delovnih mest, v sistemizaciji delovnih mest pa je možno določati le delovna mesta, ki so opredeljena in v plačne razrede uvrščena v predpisih in kolektivnih pogodbah, ki veljajo za delodajalca.

Seznanili se boste:

 • s pravnimi podlagami in konkretnimi predpisi za določanje sistemizacije delovnih mest v javnem sektorju,
 • s postopkom priprave sistemizacije delovnih mest,
 • z vsebino akta o sistemizaciji delovnih mest,
 • z elementi, ki jih mora vsebovati sistemizacija oziroma vsako posamezno delovno mesto, ter
 • s pravilnim določanjem pogojev za zasedbo delovnih mest in
 • s praktičnimi primeri oblikovanja delovnih mest.

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz iste ustanove priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.