Košarica0
Skupaj z DDV:0,00 €
Vaša košarica je trenutno še prazna!
Pravna, odškodninska, kazenska odgovornost v JS - preventivni ukrepi in pravilna izvedba postopkov
STROKOVNI SEMINAR

Pravna, odškodninska, kazenska odgovornost v JS - preventivni ukrepi in pravilna izvedba postopkov

Predavatelj: Tanja Bohl

Cena:
288,00 €
(DDV ni vključen v ceno)
Izberite datum in lokacijo seminarja:

Trajanje seminarja

   9.00 – 13.15
- +
PDF naročilnica Natisni Imate vprašanje
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega produkta prejmete seminar Pravna, odškodninska, kazenska odgovornost v JS - preventivni ukrepi in pravilna izvedba postopkov po znižani ceni.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite datum in lokacijo seminarja:
POSEBNA PONUDBA
Ob nakupu tega seminarja prejmete priročnik Kadrovsko delo v javnem sektorju po novem 20% ceneje.
Cena paketa namesto : (DDV ni vključen v ceno)

Izberite izdajo:

Predstavitev

kot delodajalec javnega sektorja odgovarjate tako odškodninsko, pravno, prekrškovno kot kazensko, saj ste skladno z delovnopravno zakonodajo dolžni zagotavljati pravice delavcev iz delovnega razmerja. Vaši zaposleni kot javni uslužbenci lahko pri izvajanju delovnih nalog storijo namerne ali nenamerne napake, za kar lahko odgovarjajo sami, hkrati pa ste odgovorni tudi vi kot delodajalec. Še posebej gre pri tem za občutljivo področje, saj izvajate javno službo in javne storitve.

V izogib regresnim, odškodninskim in celo kazenskim zahtevkom morate sprejeti obvezne in priporočljive ukrepe (npr.: sistem pooblastil in odgovornosti).

Praktične nasvete, kako to izvesti in kako zmanjšati tveganja, podkrepljene s primeri pravne in sodne prakse, bomo obravnavali na strokovnem seminarju Pravna, odškodninska, kazenska odgovornost v javnem sektorju - preventivni ukrepi in pravilna izvedba postopkov


Na seminarju boste prejeli odgovore na vprašanja in dileme iz prakse:

 • kako zmanjšate tveganja za nastanek pravne, odškodninske in kazenske odgovornosti in regresnih zahtevkov s pomočjo poznavanja pravne in sodne prakse, sprejetja ustreznih notranjih pravnih aktov in ozaveščanja zaposlenih,
 • kako preprečite kršitve zakonodajnih obveznosti in dolžnosti preko priporočil in navodil za vodenje postopkov,
 • v svoji praksi organizacije sprejeli obvezne in priporočljive pravilnike in zahtevano dokumentacijo.

Seznanite se s pravno in sodno prakso, predvsem pa pridobite odgovore na svoja vprašanja - pošljite nam jih že sedaj na: petra.ertl@zfm.si.

INTERNA IZOBRAŽEVANJA

interna izobraževanja

Če želite, da vam ta seminar izvedemo pri vas v podjetju ali ustanovi za večje število udeležencev pošljite povpraševanje …

Vsebina

 • Vrste odgovornosti, za katere odgovarjate kot delodajalec in vaši zaposleni
 • Pravni okvir – Zakon o delovnih razmerjih, Obligacijski zakonik …
 • Kje se začne in konča odgovornost javne ustanove, vodje in zaposlenih?
 • Sprejem ustreznih pravnih aktov ter seznanitev zaposlenih, njihova uporaba v praksi
 • Določila o odgovornostih v pogodbi o zaposlitvi
 • Sodna praksa iz področja dokazovanja različnih vrst odgovornosti
 • Kako ravnati, ko pride do incidenta?
 • Ali skleniti zavarovanje odškodninske odgovornosti in kje je to priporočljivo?
 • Kdaj so zaposleni zavoda odškodninsko, pravno in kazensko odgovorni – primeri iz konkretne sodne prakse

Lokacija

Lokacija

Poslovna hiša Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani
Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Posebne ugodnosti

 • Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

NE SPREGLEJTE: 20-odstotni popust za mikro podjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.