Vpliv prejetih državnih pomoči in morebitna vračanja na davčni obračun za leto 2020

Vpliv prejetih državnih pomoči in morebitna vračanja na davčni obračun za leto 2020

Online seminar v živo

Prijava

Organizacije so v letu 2020 uveljavile in prejele državno pomoč in zaposlenim izplačevale dodatke zaradi epidemije. Kaj takšne državne pomoči pomenijo za delodajalca in delojemalca z računovodskega in davčnega vidika  in kako vplivajo na davčni obračun za leto 2020 bomo odgovorili na online seminarju.

Koristi

Namen seminarja je ponuditi strokovne nasvete in ustrezne praktične napotke, kako oblike državnih pomoči vplivajo na poslovanje leta 2020 in kakšne so napovedi za vpliv na poslovanje v letu 2021.

Seminar je namenjen: računovodjem, finančnikom, direktorjem in vsem, ki vas tematika zanima.

Vsebina

  • Na kratko o državnih pomočeh iz PKP.
  • Koriščenje državih pomoči v letu 2020.
  • Primeri vračanja državne pomoči – gospodarske družbe in samostoji podjetniki.
  • Pravilna določitev velikosti prihodkov zaradi vračila sredstev prejetih državnih pomoči in neizpolnjevanja prihodkovnega kriterija.
  • Knjiženje državnih pomoči in njihov vpliv v računovodskih izkazih za leto 2020.
  • Vpliv prejetih pomoči na davčni obračun.
  • V katerih primerih bo potrebno državno pomoč vračati z vidika gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov.
  • Odgovori na vprašanja udeležencev.

Predavatelji

doc. dr. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon.

Samostojna podjetnica, finančna svetovalka, predavateljica. Piše strokovne in znanstvene članke, sodeluje z referati na domačih in mednarodnih strokovnih in znanstvenih konferencah. Izvaja samostojne strokovne seminarje in delavnice za razne naročnike, kot so: podjetja, izobraževalne inštitucije, založbe zbornice ipd. Njena glavna značilnost je, da na predavanjih, delavnicah in srečanjih povezuje teorijo s prakso, kar je zelo dobro sprejeto…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.