Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja v fazi izvedbe
148,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Vpliv dviga cen na pogodbe javnega naročanja v fazi izvedbe

148,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: 07.12.2021, od 09:00 do 10:30
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)

Informacije, napotki in usmeritve, kako ravnati zakonodajno skladno

Število udeležencev:

Surovine in izdelki se dražijo, cena dela je vedno višja, mi pa imamo sklenjeno pogodbo za izvedbo javnega naročila – kaj sedaj?

To je nekaj, kar se sprašujete tako naročniki kot ponudniki. Naročniki prejemate vprašanja in pobude ponudnikov o morebitni spremembi pogodbe, ponudniki pa se sprašujete, ali boste s ceno, ki je bila določena v ponudbi, obveznosti iz pogodbe lahko izpolnili. Pri javnih naročilih namreč velja osnovno in neomajno pravilo, da se cene bistveno ne smejo spreminjati.

Informacije, napotke in usmeritve, kako zakonodajno skladno ravnati, bo pravna strokovnjakinja s področja javnih naročil mag. Marija Bukovec Marovt prestavila na online seminarju.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse. Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: petra.ertl@zfm.si

Seminar je namenjen odgovornim osebam pri naročnikih in ponudnikih za izvedbo javnih naročil.


Vsebina

  • Pregled določb iz zakonodaje javnih naročil
  • Možnosti spremembe cene, kadar je javno naročilo v fazi izvedbe
  • Določilo o dopustnih spremembah v obstoječih in novih pogodbah za izvedbo javnega naročila
  • Osnova za spremembo pogodbe v okviru javnega naročanja
  • Možnost enostranskega odstopa pogodbe v okviru sistema javnih naročil zaradi spremenjenih okoliščin
  • Tveganje višjih cen in kolikšna je meja po Zakonu o javnem naročanju

Predavatelji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d.o.o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi Zakona o javnem naročanju ZJN-3, publikacij Založbe Forum Media, soavtorica Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja (ZPVPJN) s komentarjem in stvarnim kazalom, Uradni list 2012.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.