Videonadzor in druge oblike nadzora na delovnem mestu

Videonadzor in druge oblike nadzora na delovnem mestu

Enodnevni seminar

Prijava

Z razvojem IKT se je uporaba storitev s področja avtomatske obdelave podatkov razširila tudi na področje komunikacije in nadzornih tehnologij. Uporaba GPS naprav v vozilih in na mobilnih telefonih, inteligentna video analitika, sistemi za zaznavanje in preprečevanje vdora in odtoka podatkov, računalniške aplikacije za nadzor uporabe delovnih postaj  ter uporaba biometrijskih metod so le nekatere izmed možnih rešitev sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za nadzor in varovanje ljudi in premoženja.

Pri tem pa se poraja več vprašanj:

 • do kakšne mere je uporaba tovrstne tehnologije zakonsko dopustna,
 • do kakšne mere tak nadzor varuje in do kakšne posega v zasebnost posameznikov
 • ter kaj za urejanje nazora prestavljajo novosti na področju varovanja osebnih podatkov (GDPR in ZVOP-2)

Za zagotovitev pravne skladnosti na področju nadzora in zagotavljanja zasebnosti na delovnem mestu vas vabimo, da se udeležite praktičnega seminarja.

Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen vsem, ki v organizacijah skrbijo za področje varnosti, zasebnosti ali informacijskih tehnologij.

Koristi

S pomočjo strokovnih pojasnil in usmeritev, pridobljenih na seminarji, boste:

 • izvajali nadzor v skladu z zakonodajo,
 • znali uravnotežiti pravice delodajalca in pravice zaposlenih,
 • vedeli, kako ravnati v primeru videonadzora, nadzora računalnikov, avtomobilov, tiskalnikov, telefonije in ostalih medijev,
 • dobili odgovore na vaša konkretna vprašanja in dileme iz prakse.

Vsebina

Informacijsko-Komunikacijske Tehnologije In Zasebnost:

 • video nadzor
 • kontrola dostopa
 • biometrija
 • GPS
 • nadzorne aplikacije

Kibernetska varnost videonadzornih sistemov

 • videonadzor kot računalniški sistem
 • hacking CCTV – ali obstaja?
 • primeri
 • zaščita videonadzornih sistemov

Predavatelji

mag. Andrej Tomšič

Po končani gimnaziji se je vpisal na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 2001 diplomiral z zagovorom diplomskega dela Informacijske ceste – infrastruktura digitalne ekonomije, strategije in pristopi. V letu 2002 se je zaposlil na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je kot član eEUROPE+ 2003 Statistical Working Group deloval predvsem na področju metrike informacijske…

pred. mag. Marko Potokar

Z delovanjem na področju varovanja informacij in osebnih podatkov je pričel leta 2004. Med drugim je več let opravljal funkcijo državnega nadzornika za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, trenutno pa je vodja varovanja v mednarodni korporaciji. Je habilitirani predavatelj za predmetno področje varnostne vede na Fakulteti za varnostne vede UM, s sklepom…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.

Splošni pogoji

SEMINARJI S PRIROČNIKOM (PRIROČNIK V TISKANI OBLIKI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

SEMINARJI S POSLOVNO IZDAJO PRIROČNIKA (PRIROČNIK V TISKANI IN DIGITALNI IZDAJI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Lokacija

Poslovna hiša Unija

Poslovna hiša Unija d.o.o., Tržaška cesta, Brezovica pri Ljubljani, Slovenia

Datum: 28.8.2019

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.