Varnost pri vzdrževalnih delih

Varnost pri vzdrževalnih delih

Enodnevni seminar

Prijava

POZOR: Po ocenah Eurostata je med 15 do 20 odstotkov vseh nezgod pri delu v EU povezanih z vzdrževalnimi deli, z vzdrževanjem je povezanih tudi med 10 in 15 odstotkov nezgod pri delu s smrtnim izidom.


Zakaj se moram udeležiti seminarja Varnost pri vzdrževalnih delih?

Ker zaradi pomanjkljivega ali neustreznega vzdrževanja lahko pride do nevarnih položajev, nezgod in zdravstvenih težav. Vzdrževanje je dejavnost, ki vključuje veliko tveganja, slabi standardi vzdrževanja pa so najpomembnejši razlog za poklicne bolezni in nezgode pri delu, ki se pripetijo:

 • med vzdrževalnimi deli,
 • zaradi neizvajanja vzdrževanja,
 • zaradi slabe kvalitete vzdrževanja.
Kaj bom pridobili z udeležbo na seminarju?Poznali in v prakso boste uvedli pet osnovnih pravil za varnost pri vzdrževalnih delih:
 1. vzdrževalna dela je treba načrtovati,
 2. vzdrževalna dela je treba izvajati v varnem okolju,
 3. uporabljati je treba ustrezno orodje in opremo, vključno z osebno varovalno opremo,
 4. vzdrževalna dela je treba izvajati v skladu z načrtom, brez improvizacij, bližnjic ali hitenja zaradi časovnega pritiska,
 5. na koncu je treba preveriti, ali je bilo vzdrževanje ustrezno izvedeno in ugotoviti, ali je mogoče delovni proces ponovno varno zagnati.

Kdo se mora udeležiti seminarja?

Vodje vzdrževanja, vzdrževalci, vodje proizvodnje, tehnologi, strokovni delavci za varnost in zdravje pri delu in vsi, ki jih tematika zanima.

8 točk v skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu 109/2011

Koristi

Vsebina

Kratek pregled vsebine:
 • Tveganja za varnost in zdravje pri vzdrževalnih delih
  • • Načrtovanje vzdrževanja (preventivno, kurativno vzdrževanje)
  • • Nevarnosti in tveganja, ki so jim izpostavljeni delavci, ki opravljajo vzdrževalna dela
 • Primeri iz prakse
 • Organizacija vzdrževanja
 • Tveganja, ki jih povzroča potrebno opravilo (poseg , izvedba vzdrževalnih del)
 • Nanomateriali pri vzdrževalnih delih
 • Poklicna tveganja in preprečevanje

 

Predavatelji

mag. Milan Srna

Milan Srna je po poklicu magister znanosti, njegove strokovne reference pa so več kot 38 let povezane s tehničnim področjem in varnostjo pri delu. Več kot 15 let je bil medobčinski in republiški inšpektor za delo za področje težke industrije in metalurgije, direktor Urada za varnost in zdravje pri delu ter predstojnik Centra za strokovne…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.