Vaje in igre za delo z otrokom doma

Vaje in igre za delo z otrokom doma

15,49  DDV ni vštet v ceno

Cena z vključenim DDV: 18,90 €

 • Opis
 • Vsebina
 • Avtorji
 • Splošni pogoji

Opis

Za starše: ideje za dejavnosti v času karantene

Trenutna situacija v državi in družbi številne starše postavlja v težke razmere – na eni strani so podjetja in organizacije prešla na delo od doma, po drugi strani pa so šole in vrtci v celoti zaprti. Delo od doma in varstvo otrok pod eno streho – kako to lahko deluje?

Ponujamo vam preizkušen organizacijski načrt!

Starši lahko na enostaven način razvijate sposobnosti otrok tako kot to strokovno delajo vzgojiteljice  v vrtcih. Sedaj je pravi čas, da te sposobnosti in veščine razvijate spontano in preko igre s pomočjo nasvetov in priporočil vzgojiteljice. Tako bo ponovna vključitev vašega otroka v vrtec hitrejša in brez pretresa.

Online zbirka idej vsebuje:

 • Napotke in navodila vzgojiteljice – vedeli boste, kaj je pri razvoju vašega otroka sedaj še posebej pomembno, sposobnosti in veščine vaših otrok pa boste razvijali tako kot to počnejo v vrtcu
 • Časovni razpored organizacije dela, vključno z družinskim urnikom – tako boste lahko tudi v tem času dobro organizirani in čas doma preživeli čim manj stresno
 • Zbirko izobraževalnih iger in dejavnosti za malčke – poskrbimo, da z vašimi malčki preko igre in sproščenih dejavnosti dalje razvijate njihove veščine in spretnosti, ki so potrebne za nadaljevanje šolanja!

Ne odlašajte – izkoristite dragoceni čas, poenostavite si vsakdanjik in preživljajte kvalitetne trenutke s svojo družino.

1. VZGOJITELJICA PRIPOROČA IN SVETUJE

 • Kako preživeti čas »čakanja«, da bo predšolskim otrok prijetno, a hkrati poučno?
 • Kako sedaj delati z otroki doma?
 • Katere veščine otroka je pomembno razvijati sedaj in kako to lahko delate tudi starši?
 • Na kaj morate še posebej biti pozorni.

2. ORGANIZACIJA DOMAČE PISARNE Z VZGOJO OTROK

3. ZBIRKA IGER IN DEJAVNOSTI – Več kot 50 različnih primerov dejavnosti in iger

 • Motorika telesa, fina motorika in grafomotorika
 • Govorno-jezikovni razvoj
 • Predmatematična pismenost
 • Ročne spretnosti
 • Spoznavanje naravnih pojavov in pozitiven odnos do narave
 • Gibalne veščine
 • Socialne veščine

Avtorji

Helena Klobasa

Mag. Helena Klobasa je zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v vrtcu Lenart, ki spada pod okrilje Osnovne šole Lenart. V vrtcu s 17 oddelki je angažirana v več strokovnih timih ter je večletni vodja strokovnih aktivov strokovnih delavk. V vrtcu Lenart vodi otroški pevski zborček »Kamenčki«, v okviru katerega pripravi tradicionalni koncert OPZ Kamenčki. Udeležuje se seminarjev, objavlja strokovne članke v slovenske pedagoške revije (Eduka, Didakta, Vzgojiteljica, Vzgoja in izobraževanje … ) ter aktivno sodeluje na strokovnih posvetih (Supra). V okviru rednega izobraževanja je zaključila podiplomski študij na Pedagoški fakulteti v Ljubljani ter si pridobila naziv magistrice profesorice predšolske vzgoje. Sodeluje z Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ) in predstavlja primere iz prakse na seminarjih (pr. Formativno spremljanje v podporo učenju I: Aktivna vključenost otrok v VIZ proces v vrtcu). S svetovalkami ZRSŠ za področje predšolske vzgoje, aktivno sodeluje na študijskih srečanjih, ki se organizirajo na področju Podravja.

Nives Skamlič

Nives Skamlič je diplomirala na zagrebški Fakulteti za defektologiju in je več kot 25 let delala kot logopedinja v Centru za sluh in govor Maribor. Sedaj otrokom in staršem pomaga v okviru svoje Klepetalnice, zasebnega defektološko-logopedskega svetovanja, kjer ponuja specializirane defektološko-logopedske usluge za otroke in odrasle s težavami ali motnjami v socialni komunikaciji, govoru, jeziku, branju in pisanju ter za njihove družine. Sodeluje v nekaj skupinah, ki skrbijo za razvoj logopedske stroke v Sloveniji. Prevedla je knjigo Dar disleksije in napisala precej strokovnih člankov. Najbolj uživa v neposrednem delu z otroki.

Splošni pogoji

V primeru nakupa preko spleta ima naročnik, ki je fizična oseba, v roku 14 dni od prevzema produkta pravico do odstopa od pogodbe brez podajanja razloga za odstop. Odstop mora biti podan v pisni obliki. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Dostop do online zbirke prejmete na elektronski poštni naslov po plačilu po predračunu ali plačilu preko PayPal-a.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.