Usposabljanje in izvedba evakuacije v družbi Danfoss Trata

Usposabljanje in izvedba evakuacije v družbi Danfoss Trata

Strokovna delavnica

Prijava

Praktično usposabljanje za osebe, ki izvajajo evakuacijo


Pravilnik o požarnem redu, 11. člen
(usposabljanje za izvajanje evakuacije)

Lastniki ali uporabniki objektov, za katere je treba v skladu z drugim odstavkom 2. člena tega pravilnika, izdelati načrt evakuacije, morajo najmanj enkrat letno izvesti praktično usposabljanje za izvajanje evakuacije iz objekta ob požaru ter voditi evidenco o času, sodelujočih in načinu izvedbe usposabljanja.


Kot odgovorna oseba za evakuacijo morate zagotoviti, da bo morebitna evakuacija v vaši organizaciji res varna in učinkovita, vaši zaposleni pa dobro pripravljeni na izredne razmere.

Zakonodajo, prakso in izvedbo evakuacije povežite z udeležbo na praktičnem usposabljanju 7. 6. 2019 v družbi Danfoss Trata d.o.o., Ljubljana.

 

Komu je delavnica namenjena?

Odgovornim za načrtovanje in zagotavljanje ukrepov varstva pred požarom, izvajanje evakuacije, varnosti in zdravja pri delu in vsem, ki jih to področje zanima.

 

Koristi

Ključne koristi udeležbe:

 • Sodelovali boste pri praktični izvedbi evakuacije upravne stavbe družbe Danfoss,
 • poznali boste zakonske zahteve in vedeli, kako pripraviti program za varno evakuacijo,
 • dobili boste informacije in priporočila iz prve roke, kako izvesti usposabljanje in vajo evakuacije v vaši organizaciji – od priprave do izvedbe,
 • vedeli boste, kako reagirati in na kaj paziti v primeru evakuacije,
 • izmenjali boste mnenja in izkušnje iz prakse,
 • na kraju izvedbe prejeli presenečenje.

Vsebina

 • Pomen usposabljanja za izvajanje evakuacije in odgovornih oseb za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije
 • Teoretične in zakonske osnove usposabljanja za izvajanje evakuacije in varne izvedbe evakuacije
 • Praktična priprava usposabljanja za izvajanje evakuacije (na primeru upravne stavbe družbe Danfoss), pregled evakuacijskih poti, zasilnih izhodov, načrtov evakuacije in alternativnih možnosti evakuacije
 • Priprava programa usposabljanja za izvajanje evakuacije, evidenčnih listov
 • Praktično usposabljanje za izvajanje evakuacije – izvedba evakuacije upravne stavbe družbe Danfoss
 • Evalvacija usposabljanja in zaključek

Predavatelji

mag. Romana Lah

Zaposlena na Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Tomas Felkar

Tomas Felkar, dipl. upr. org., poklicni gasilec, se s področjem požarne varnosti ukvarja več kot 20 let. Praktične izkušnje pridobiva kot poklicni gasilec, med drugim je tudi predavatelj in inštruktor za Izobraževalni center za zaščito in reševanje RS in za Gasilsko zvezo Slovenije. Je organizator številnih seminarjev in usposabljanj s področja gasilstva in požarne varnosti.…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.