Ukrepi za preprečevanje bolnišničnih okužb

Ukrepi za preprečevanje bolnišničnih okužb

Enodnevni seminar

Prijava
NOVO za sanitarne inženirje in higienike v zdravstvenih ustanovah: preverjeni ukrepi za preprečitev bolnišničnih okužb!

Udeleženci prejmete 7 licenčnih točk v skladu s Pravilnikom o registru in licencah izvajalcev v dejavnosti zdravstvene ali babiške nege ter Pravilnikom o strokovnem nadzoru s svetovanjem v dejavnosti zdravstvene in babiške nege  (Uradni list RS, št. 3/2016)

Bolnišnične okužbe veljajo za enega večjih javno zdravstvenih problemov. Strokovni delavci v službah za obvladovanje in preprečevanje bolnišničnih okužb ste odgovorni za izvedbo zahtevnih nalog, kot so:

 • izolacijski ukrepi, pravilna uporaba osebne varovalne opreme, higiena rok;
 • epidemiološko spremljanje in ukrepanje v primeru okužbe/kolonizacije z večkratno odpornimi bakterijami;
 • ukrepanje in zaščita pri izvajanju gradbenih del/renovacij.

Odzvali smo se na vaše izzive. S pristojnima strokovnjakoma organiziramo praktičen seminar.


Komu je seminar namenjen?

Sanitarnim inženirjem, laboratorijskim tehnikom, higienikom in strokovnim delavcem v oddelkih za obvladovanje in preprečevanje bolnišničnih okužb

 

Koristi

Zagotavljamo vam:

 • strokovna pojasnila glede pravilne izvedbe izolacijskih ukrepov in cepljenja, uporabe osebne varovalne opreme ter obravnave pacientov.
 • Rešitve, do katerih boste prišli skozi posvetovanje s kolegi iz stroke.
 • Odgovore na vaša specifična vprašanja. Že sedaj pričakujemo, da nam jih pošljete na: medeja.brglez@zfm.si

Vsebina

Kratek pregled vsebine:

 • Osnovni principi preprečevanja okužb in problematika večkratno odpornih bakterij
 • Čiščenje/razkuževanje
 • Pomen cepljenja zaposlenih in pacientov  pri preprečevanju okužb v zdravstvu
 • Pregled pravilnika o pitni vodi
 • Predstavitev programa preprečevanja legioneloz (kaj je legioneloza, kdaj je bolnišnična legioneloza, kriteriji za  določitev bolnikov s povečanim  tveganjem za nastanek legioneloze, preventiva in ukrepi)
 • Jemanje vzorcev za legionelo, transport, ukrepi
 • Gradnje-problem mrtvih vodov (diskusija)

 

Predavatelji

Jernej Golob

Jernej Golob je zaključil diplomski študij sanitarnega inženirstva na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani in se nato vpisal na podiplomski študij sanitarnega inženirstva, kjer trenutno v sodelovanju z raziskovalci Baylor univerze v Teksasu, USA, opravlja raziskovalno delo z naslovom Učinkovitost konvencionalnih in naravnih čistilnih sredstev na osnovi rastlinskih izvlečkov pri nadzoru bakterijske adhezije. Od 13.9.2017…

Lea Knez

Lea Knez je po opravljeni diplomi na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2003 opravila specializacijo iz infektologije, in sicer v univerzitetni bolnišnici v Bergnu na Norveškem in v misijonski bolnišnici v Zambiji. Po opravljenem specialističnem izpitu leta 2010 je sedem let delala v Splošni bolnišnici Izola. Poleg kliničnega dela na področju splošne infektologije je skrbela…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.