Dopolnitev sistema HACCP po zahtevah nove EU uredbe
266,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Dopolnitev sistema HACCP po zahtevah nove EU uredbe

Predavatelji:dr. Mojca Jevšnik

266,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: 25.01.2022, od 09:00 do 12:15
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)
Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in jo popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

 

3. marca 2021 je Evropska komisija sprejela novo Uredbo Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane.

Tako  boste po novem morali dodatno upoštevati:

 • kako ravnati z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene ter v katerih prostorih ter delovnih procesih velja določena omejitev;
 • kakšne so nove določbe glede donacij hrane (živil ali pripravljenih obrokov) za prehrano ljudi;
 • kako v vašem prehranskem obratu vzpostaviti in vzdrževati ustrezno kulturo varnosti hrane.

Določbe od vas zahtevajo, da dopolnite svoj sistem HACCP z novostmi in opredelite nove postopke ter delovne procese – to bod sčasoma začeli preverjati tudi nadzorni organi na področju varnosti živil.


Da boste prepričani, da je vaš sistem HACCP aktualen in usklajen z vso veljavno zakonodajo, se udeležite praktične delavnice, kjer boste na konkretnem primeru obstoječega primera sistema HACCP v živo z izkušeno strokovnjakinjo na področju higiene živil in sistema HACCP dr. Mojco Jevšnik pregledali svojo dokumentacijo in jo ustrezno dopolnili ter uskladili z novo EU uredbo.

Praktično delavnico spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma – potrebujete samo dokumentacijo svojega prehranskega obrata. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse.

Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: petra.ertl@zfm.si


Program delavnice

 • Predstavitev Uredbe Komisije (EU) 2021/382 z dne 3. marca 2021 o spremembi prilog k Uredbi Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane
 • Kaj novega prinaša ponudnikom javne prehrane?
 • Kako v praksi izvajati določbo o primerni uporabi opreme, prevoznih sredstev/posod, kadar se ta uporablja za pobiranje, prevoz ali skladiščenje živil, ki vsebujejo alergene?
 • Kdaj in pod katerimi pogoji lahko nosilci živilske dejavnosti nudijo hrano za namen donacije za prehrano ljudi?
 • Kaj pomeni ustrezna kultura varnosti hrane po tej Uredbi?
 • Kakšne obveznosti prinaša vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane nosilcem živilske dejavnosti in kakšne zahteve morajo izpolnjevati?
 • Kako »ustrezno kulturo varnosti hrane« integrirati v obstoječi sistem HACCP in dobre higienske prakse prehranskega obrata?
 • DELAVNICA – Praktični prikaz konkretnih dopolnitev sistema HACCP – na podlagi dopolnitev omenjene Uredbe, kar vam bo omogočilo olajšano dopolnitev in uskladitev vaše dokumentacije sistema HACCP.

Predavatelji

dr. Mojca Jevšnik

Dr. Mojca Jevšnik je zaposlena na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, in sicer na Oddelku za sanitarno inženirstvo. Delovna področja, s katerimi se ukvarja, segajo na varnost živil, vzpostavitev in vodenje sistema HACCP, dobre higienske prakse.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.