Priprava dietnih jedi 2.0 – nadaljevalna kuharska delavnica

Priprava dietnih jedi 2.0 - nadaljevalna kuharska delavnica

Enodnevni seminar

Prijava
Kdaj?
2. 7. 2019, od 9:00 do 13:15
Kje?
Ljubljana, KULT316

Prehranskih diet zaradi bolezni je vedno več, te so tudi vedno bolj zapletene. Vsakodnevno pripravljate dietne obroke za uporabnike, zato se od vas vedno znova pričakuje:

  • da vse te prehranske alergije in intolerance ter obolenja poznate zelo podrobno,
  • da pri pripravi obrokov za posamezno alergijo izberete primerna nadomestna živila ter temu prilagodite tudi tehniko priprave jedi,
  • pri skladiščenju živil, pripravi in postrežbi jedi pazite na morebitna tveganja za kontaminacijo z alergeni,
  • jedi, ki jih pripravljate, pa morajo biti okusna, pestra in privlačna tudi na pogled.

Za vse, ki vsakodnevno pripravljate dietne jedi, organiziramo nadaljevalno kuharsko delavnico priprave dietne prehrane.

Kuharska delavnica:

NAJNOVEJŠA STROKOVNA SPOZNANJA IN TEORETIČNE OSNOVE + PRAKTIČNO KUHANJE PO SKUPINAH PO NOVIH PRILAGOJENIH RECEPTURAH

Komu je delavnica namenjena?

Dietnim kuharjem, vodjem kuhinj, organizatorjem prehrane in ZHR v zdravstvenih oziroma socialnih ustanovah, vzgojno-izobraževalnih zavodih, prav tako živilskim strokovnjakom, odgovornim za vzpostavitev in vodenje dietne prehrane, oziroma vsem, ki jih to področje zanima.

 

Koristi

Kot udeleženec praktične kuharske delavnice boste

  • dodatno praktično usposobljeni, prejete napotke, primere jedilnikov ter prilagojenih receptov pa boste enostavno uporabili v svoji praksi;
  • pri pripravi obrokov upoštevali vse prepovedi uživanja določenih živil in omejitve glede prehrane pri dietnemu prehranjevanju otrok, mladostnikov, starostnikov ter bolnikov z alergijami ter obolenji;
  • poznali najnovejša znanstvena spoznanja in strokovne novosti pri izbiri živil ter tehnoloških postopkih priprave dietne prehrane;
  • v sodelovanju z vsemi sodelujočimi izmenjali izkušnje iz prakse ter našli odgovore na najbolj pereča vprašanja, ki se pojavljajo na področju priprave obrokov dietne prehrane - vprašanja nam pošljite vnaprej na naslov: petra.ertl@zfm.si.

Vsebina

TEORETIČNI UVOD:

  • Zakaj otrok, bolnik, varovanec potrebuje dietno prehrano
  • Kaj morate vedeti o obolenjih, kjer je potrebna dietna prehrana (alergije, celiakija, laktozna intoleranca, črevesna obolenja, diabetes …)
  • Nova znanstvena spoznanja in strokovne novosti, ki vam bodo pomagala pri načrtovanju ustreznih jedilnikov ter pripravi dietnih jedi
  • Katerim živilom se izogibati in kateri so ustrezni nadomestki, pregled ponudbe živil za dietno prehrano, kako prilagajati tehnike priprave hrane pri uporabi nadomestnih živil
  • Kakšna so možna tveganja za kontaminacijo z alergenom in kako v HACCP sistemu opredeliti tveganja pri pripravi dietnih jedi

PRAKTIČNA KUHARSKA DELAVNICA:

  • Praktična kuharska delavnica po skupinah (priprava jedi za posamezna obolenja)
  • Poskušanja pripravljenih jedi in izmenjava izkušenj

Predavatelji

Andreja Širca Čampa

univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, predavateljica, avtorica in zunanja strokovna sodelavka na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in Fakulteti za vede o zdravju v Izoli, z bogatimi izkušnjami na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in…

Prijava in kotizacija

Kotizacija
266,00 

Posebne ugodnosti:

Pri udeležbi dveh oseb iz istega podjetja/organizacije priznamo za drugega udeleženca 10 % popusta, pri udeležbi treh ali več oseb pa za tretjega in nadaljnje udeležence 20 % popusta na kotizacijo.

V ceno ni vključen DDV.

Število udeležencev:

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.

Lokacija

KULT316

Center kulinarike in turizma- KULT316, Prušnikova ulica 74, 1210 Ljubljana - Šentvid, Ljubljana, Slovenia

Datum: 2.7.2019

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.

Košarica
0