Povračila stroškov v zvezi z delom v gospodarstvu, s poudarkom na spremembah v letu 2021

Povračila stroškov v zvezi z delom v gospodarstvu, s poudarkom na spremembah v letu 2021

Online seminar v živo

Prijava

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in ga popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

 

Glede povračil stroškov mora delodajalec spoštovati na eni strani delovno pravni vidik, kjer je določena pravica do povračila stroškov v zvezi z delom in obveznost delodajalca, da delavcu ta strošek tudi povrne, in na drugi strani davčni vidik ter vidik socialne zakonodaje, kjer je določeno, do katere višine se lahko ti stroški delavcu povrnejo neobdavčeno. Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov določa najvišje zneske, ki se ne vštevajo v davčno osnovo, so torej neobdavčeni. 

Vlada je v letošnjem poletju sprejela spremembe Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, s katero se na novo določa višina, do katere se povračilo stroškov prevoza na delo in z dela ter višina plačila vajencem za obvezno praktično delo ne vštevata v davčno osnovo.


Komu je seminar namenjen? Računovodjem, vodjem računovodskih servisov, obračunu plač, kadrovikom, samostojnim podjetnikom, direktorjem malih gospodarskih družb, vsem, ki jih navedena vsebina zanima.

Koristi

Cilj seminarja je na praktičnih primerih razložiti vse posebnosti in sprejete novosti povračil potnih stroškov v zvezi z delom in povračil potnih stroškov v zvezi s službenimi potovanji.

Vsebina

1. Povračila stroškov v zvezi z delom na praktičnih primerih:

  • prehrana med delom,
  • stroški prevoza na delo in iz dela (novosti v letu 2021),
  • terenski dodatek,
  • nadomestilo za ločeno življenje.

2. Povračila stroškov v zvezi s službenim potovanjem na praktičnih primerih:

  • dnevnice (službena pot doma in v tujini),
  • prevoz na službenem potovanju,
  • nočitve na službenem potovanju,
  • premije za individualno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini,
  • drugo.

3. Odgovori na vprašanja udeležencev

Predavatelji

mag. Brigita Osojnik

Mag. Brigita Osojnik je direktorica družbe Pabide d.o.o., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, s praktičnimi izkušnjami na področju davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine, mednarodnih davkov, premoženjskih davkov, prispevkov za socialno varnost, sodelovanja v davčnih inšpekcijskih postopkih, pridobljenimi s 25-letnim delom na davčnem področju in predavateljica ter avtorica…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.