Povračila stroškov in drugi prejemki iz delovnega razmerja v javnem sektorju v letu 2021

Povračila stroškov in drugi prejemki iz delovnega razmerja v javnem sektorju v letu 2021

Online seminar v živo

Prijava

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in jo popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

 

Pri določanju in izplačevanju plač ter povračil stroškov in drugih prejemkov iz delovnega razmerja bo treba od junija 2021 dalje upoštevati tudi vse spremembe, ki so bile uveljavljene v začetku junija 2021 v okviru odprave varčevalnih ukrepov na tem področju. Zakonito in pravilno urejanje delovnih razmerij ter izplačevanje plač in drugih stroškov dela je namreč temelj dobrega kadrovskega poslovanja, s čimer seveda prispevamo k zadovoljstvu zaposlenih in se izognemo inšpekcijskim nadzorom ter morebitnim ukrepom.

Udeležite se online seminarja, kjer bo celovito predstavljena ureditev povračil stroškov in drugih prejemkov z upoštevanjem vseh sprememb in novosti ter s posebnim poudarkom na predstavitvi ureditve obveščanja uporabnikov in objavljanja podatkov o višini teh prejemkov.

Koristi

Odgovori na vaša vprašanja
Vprašanja glede povračil stroškov in drugih prejemkov nam že sedaj pošljite na naš naslov: branka.gorjup@zfm.si, le tako vam bomo lahko pomagali.

Namen
Odgovorni za pripravo podatkov in obračun plač se boste seznanili z novostmi, ki so bile v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki ter v zvezi z izplačili plač uveljavljene v začetku junija letos. Zakonito in pravilno urejanje delovnih razmerij ter izplačevanje plač in drugih stroškov dela je namreč temelj dobrega kadrovskega poslovanja v javnem sektorju, saj gre za porabo proračunskih sredstev.

Oblika in potek
Online seminar spremljate preko aplikacije ZOOM, preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Komu je namenjeno
Kadrovskim strokovnjakom, vodjem, računovodjem in vsem, ki se v organizacijah javnega sektorja ukvarjate z delovnimi razmerji, plačami in ostalimi prejemki.

Vsebina

 • Ureditev povračil stroškov in drugih prejemkov v ZUJF in v aneksih h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev (veljavnost za javne uslužbence in funkcionarje)
 • Pregled povračil stroškov in drugih prejemkov ter predstavitev posameznih višin in pogojev za izplačevanje:
  • regresa za prehrano
  • povračilo stroškov prevoza na delo in z dela
  • povračila stroškov na službenem potovanju
  • dnevnic za službeno potovanje v državi
  • kilometrine za uporabo lastnega vozila za službene namene
  • jubilejnih nagrad
  • solidarnostnih pomoči
  • terenskega dodatka
  • nagrad za obvezno prakso dijakom in študentom.
 • Vloga minimalne plače

Predavatelji

Štefka Korade Purg

Je univerzitetna diplomirana sociologinja z več kot 30-letnimi delovnimi izkušnjami v državni upravi, in sicer na področjih organiziranosti in sistemskega urejanja uprave in javnega sektorja, upravljanja kadrovskih virov s posebnim poudarkom na izvajanju in dograjevanju sistema javnih uslužbencev in tudi plačnega sistema ter sistemizacije delovnih mest, kjer je opravljala najzahtevnejše in tudi vodstvene naloge. Posebej…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.