Postopki in metode za pravilno izdelano oceno ter vrednotenje tveganja strojev

890,00  DDV ni vštet v ceno

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

NOVO praktično izobraževanje za vse, ki izdelujete oceno tveganja strojev!

Za dajanje strojev na trg v Evropi morajo biti izpolnjene zahteve evropske Direktive o strojih 2006/42/EU. Te zahteve vključujejo oceno tveganja, ki se izvaja hkrati z načrtovanjem stroja. Zato morajo proizvajalci in zastopniki strojev, ki stroje dajo prvič na evropski trg, zagotoviti oceno tveganja. To pomeni, da ugotovimo in zabeležimo vsa tveganja (nevarnosti) delovanja stroja ter upoštevamo vse pogoje delovanja stroja. Šele tako lahko za uporabnika strojev pripravimo navodila za uporabo stroja ter vso zaščito, kar navsezadnje proizvajalca stroja lahko »opere« krivde v primeru nesreče pri delu s strojem.

Zgolj navajanje dolgoletnih izkušenj pri načrtovanju strojev je premalo. Načrtovalci strojev morate temeljito proučiti in izračunati raven tveganja v pisni obliki, da zadostite zahtevam Direktive o strojih!

Za vaše potrebe organiziramo praktično dvodnevno izobraževanje s samostojno izdelavo ocene tveganja.

Program obsega štiri module:

 • dve celodnevni delavnici,
 • Excelov model za izdelavo ocene tveganja,
 • praktično gradivo za izdelavo ocene tveganja strojev.
Komu je program namenjen?

Načrtovalcem strojev, projektnim inženirjem, tehnologom, varnostnim inženirjem, zaposlenim v proizvodnji, monterjem, vzdrževalcem, strokovnim delavcem, vodjem, direktorjem in vsem, ki ste zadolženi za izdelavo ocene tveganja za stroj.

IZJEMNE KORISTI – s tem izobraževanjem boste:

 • pregledali različne metode za oceno tveganja strojev, ugotovili prednosti in slabosti ter zase izbrali najprimernejšo metodo;
 • oceno tveganja za vaš stroj izdelali že med izobraževanjem ter dobili strokovni komentar na le-to;
 • prejeli podporo in odgovore na vprašanja, vezana na tehnično zakonodajo strojev, tudi po izobraževanju. Pišite na: tehnika@zfm.si.
 • Srečanja bodo potekala v obliki dveh intenzivnih interaktivnih delavnic v sproščenem vzdušju. Poudarek je na praktičnem usposabljanju in izdelavi ocene tveganja za stroj.
 • Program je zasnovan tako, da boste na delavnicah prejeli vsa želena pojasnila in na reševanju konkretnih primerov ter skozi diskusijo prišli do rešitev. Delavnici trajata po 6 pedagoških ur.
 • V spletni učilnici imate navodila za izdelavo ocene tveganja strojev in Excelov model za izdelavo ocene tveganja. Lahko ju takoj in kjerkoli uporabite – brez potnih stroškov in odsotnosti z delovnega mesta.
 • Program je izdelan povsem po meri uporabnika in za njegove potrebe na delovnem mestu. Vsak udeleženec bo po prvi delavnici v svojem podjetju samostojno izdelal oceno tveganja za svoj stroj. Pomagal si bo z Excelovim modelom ter praktičnim gradivom za izdelavo in primerom, predstavljenim na prvi delavnici. Na drugi delavnici boste prejeli strokovne komentarje ter skozi pregled izdelanih ocen tveganja, ki jih bodo pripravili ostali udeleženci, svoje znanje poglobili.
 • Število udeležencev je omejeno na 20, zato delavnici omogočata učinkovitejše delo, odprto komunikacijo s predavateljem in izmenjavo izkušenj s kolegi iz stroke.

 

Vsebina