Kako se lotiti uvedbe trajnosti v poslovanje?

Kako se lotiti uvedbe trajnosti v poslovanje?

Enodnevni seminar

Prijava
Kdaj?
4. 11. 2021, od 9.00 do 12.15
Kje?
Brez odhoda z delovnega mesta

Razumevanje in uvedba trajnostnega poslovanja sta nujna za dolgoročni uspeh vašega podjetja!


Danes je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da se zavedamo pomena trajnosti v okviru delovanja podjetij in organizacij.

Izčrpavanje naravnih virov in njihova redkost, podnebne spremembe in posledice emisij CO2 zahtevajo drugačen pristop in prilagoditev obstoječih poslovnih modelov ter vedenja potrošnikov. Trajnostno poslovanje je za nekatera podjetja oziroma organizacije nuja z vidika zakonodaje in gospodarske panoge, v kateri delujejo, a je hkrati tudi izjemna priložnost, da v poslovanje začnejo vpeljevati dobre prakse in trajnostne dejavnike ter ustvarijo konkurenčno prednost oziroma so skladni s smernicami poslovanja sodobnih uspešnih organizacij.


Želite tudi v vašem podjetju bolje razumeti koncept trajnosti in se učinkovito osredotočiti na trajnostni razvoj?

Poskrbite za izobraževanje zaposlenih na tem področju, da bodo lahko sodelovali in prispevali k razvoju vaše poslovne strategije in uspešnih rezultatov.Komu je delavnica namenjena?
Direktorjem in lastnikom srednje velikih podjetij, vodjem poslovnega razvoja, projektnim vodjem, strokovnim sodelavcem za trajnostno poslovanje.


V sodelovanju z:

Zakaj je nujno, da podjetja čimprej pričnejo z uvajanjem ESG trajnostne strategije?

🌍 ESG trajnostna strategija bo za podjetje vstopnica zazagotavljanje konkurenčnosti na trgu, ohranjanja konkurenčnega položaja.

🌍 ESG trajnostna strategija bo pogoj pri pridobivanju finančnih virov. 

Vsebina

  • Osnovna ideja koncepta trajnosti
  • Zakaj je pomembno v poslovanje podjetij vključiti trajnost (politični vidik – Green deal/načrt za okrevanje in odpornost, Pariški sporazum, itd., načrtovane spremembe v luči zakonodaje, okoljski vidik – podnebne spremembe, prehod na nizkoogljične alternative in relativna redkost naravnih virov, družbeni vidik – pričakovanja kupcev, poslovnih partnerjev in ostalih deležnikov)
  • Predstavitev ciljev trajnostnega razvoja (SDG) in koncepta ESG dejavnikov trajnosti
  • Poslovni pristopi in primeri oziroma priložnosti za dobre prakse (krožna ekonomija, prehod na bolj zeleno poslovanje, ideje za zmanjšanje ogljičnega odtisa na delovnem mestu zaposlenih)
  • Kako se lotiti uvedbe trajnosti v svoje poslovanje (praktični napotki)

Predavatelji

Daniela Bervar Kotolenko

Ustanoviteljica in izvršna direktorica Edutrain.me, BIC Business IntelligenceCenter. Strokovnjakinja za poslovno izobraževanje, agilni trener, svetovalka za inovacije, govornica, avtorica. Predsednica Alumni kluba Cotrugli MBA Slovenija. Specializirana za agilno in inovacijsko svetovanje, poslovne hackathone, preoblikovanje podjetij v bolj agilne in inovativne organizacije, internacionalizacijo podjetij in poslovnih funkcij, poslovni razvoj, poslovno povezovanje, predavanja, javno nastopanje, mednarodno prodaja.

Darja Virjent

Mednarodni certificirani praktik ESG in strokovnjak za trajnost. Darja je v Mednarodnem centru za trajnost in odličnost certificirana kot strokovnjakinja za trajnostni razvoj ESG. Njeno znanje in zanimanje na področju trajnosti segata v obdobje, ko se je koncept šele začel razvijati. Bila je med izbranimi dvajsetimi udeleženci prve generacije letnega programa, programa Erasmus+ Sustainable Leadership,…

Prijava in kotizacija

Kotizacija
269,00 

Posebne ugodnosti:

  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja (mikro družbe kot jih opredeljuje Zakon o gospodarskih družbah), fizične osebe in društva! Uporabite kodo za popust: MICRO20 (Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.)

V ceno ni vključen DDV.

Število udeležencev:

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.