Odvetnik odgovarja: Ukrepi petega protikorona paketa

Odvetnik odgovarja: Ukrepi petega protikorona paketa

Online seminar v živo

Prijava

Sprejet je bil peti t.i. »protikoronski zakon« - Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19, ki določa ukrepe na področju dela, poleg njih pa ureja še ukrepe na področju zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, izvrševanja kazenskih sankcij in pravosodja, kmetijstva, gospodarstva in prehrane ter infrastrukture. Na online seminarju se bomo posvetili predvsem določbam novega zakona oz. ukrepom na področju dela, dotaknili pa se bomo tudi drugih ukrepov, ki jih sprejema Vlada RS in ki tako ali drugače vplivajo tudi na delovna razmerja oz. organizacijo delovnega procesa v praksi.

Na seminarju bomo poskušali odgovoriti na številna vprašanja, ki se delodajalcem porajajo v praksi.


Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Seminar je namenjen direktorjem, HR menedžerjem, kadrovskim strokovnjakom, vodjem in vsem, ki se s tematiko srečujete v podjetjih in organizacijah.

Koristi

Z online izobraževanjem vas želimo seznaniti z bistvenim zakonskim okvirjem za pravilno vpeljavo vseh ukrepov.

Zagotovo imate še številna vprašanja, ki vas tarejo ob ponovni zaostritvi razmer v državi in ob sprejetju novih protivirusnih ukrepov, na katera bomo poskusili poiskati odgovor na seminarju.

Pošljite jih na naš naslov: branka.gorjup@zfm.si

Vsebina

  • Kakšne ukrepe prinaša novi zakon?
  • Kaj morajo delodajalci storiti, da lahko ukrepe po novem zakonu koristijo, kakšni so pogoji?
  • Kaj določa novi zakon glede čakanja na delo iz poslovnega razloga?
  • Je delo s krajšim delovnim časom še vedno možno?
  • Kaj če delavec zaradi odrejene karantene ne more opravljati dela? Kaj pa če dela ne more opravljati zaradi varstva otroka (ki mu je npr. odrejena karantena)?
  • Kaj pa samozaposleni – kakšne ukrepe novi zakon prinaša za njih?
  • Na kaj še morajo biti delodajalci pozorni – kateri so najpomembnejši ukrepi Vlade RS (odloki), ki tudi vplivajo na delodajalce oz. organizacijo dela (katere dejavnosti se zapirajo, kakšne so izjeme, kako je s prehajanjem delavcev iz regije v regijo ipd.)?
  • Kako vse urediti v čim krajšem času, s čim manj stroški?

Predavatelji

Tanja Bohl

Leta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala brezplačno prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa je kot odvetniška pripravnica delala v pisarni odvetnika Veljka Jana v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani,…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.