Odvetnica odgovarja – kako ukrepati v primeru kršitve pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju

Odvetnica odgovarja – kako ukrepati v primeru kršitve pogodbe o zaposlitvi v javnem sektorju

Predavatelji:Tanja Bohl

Datum izvedbe: 11.02.2022, od 09:00 do 10:30
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)
Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in jo popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

Pridružite se nam na online izobraževanju
ODVETNICA ODGOVARJA – KAKO UKREPATI V PRIMERU KRŠITVE POGODBE O ZAPOSLITVI V JAVNEM SEKTORJU

Temeljna obveznost delavca je izpolnjevanje pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja. Če delavec te obveznosti krši, ima delodajalec več možnosti – pri lažjih kršitvah lahko zoper delavca sproži disciplinski postopek ali vroči pisno opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, pri hujših in ponavljajočih pa lahko uvede postopek redne ali izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Tako morate delodajalci pri pojavu kršitve primerno ravnati in nikakor ne zanemariti dolžnega ravnanja – zaradi neodziva nadrejenega lahko kršitelj dobi občutek nedotaknjenosti, ostali zaposleni pa čutijo krivico. Ker gre za javne uslužbence, pa je javnost toliko bolj odzivna na morebitne nepravilnosti, saj še vedno vlada mnenje, da so kljub nepravilnostim javni uslužbenci »zaščiteni kot kočevski medvedi«.

Ker gre za izjemno občutljive in zahtevne postopke, ki lahko posledično vplivajo tudi na prenehanje pogodbe o zaposlitvi, je pomembno, da ste kot delodajalec seznanjeni s posameznimi postopki, pri katerih morate upoštevati pravila vrednotenja posamezne kršitve, zakonske roke ter aktualno sodno prakso – vse postopke morate namreč izpeljali pravilno in v skladu z delovnopravno zakonodajo, kolektivnimi pogodbami ter ZOFVI.

Kaj boste pridobili z udeležbo na izobraževanju?

Na našem seminarju vam bomo pomagali razjasniti dileme, kako ustrezno in zakonodajno skladno ravnati pri zaznavi kršitev delovnih obveznosti, zato se udeležite spletnega izobraževanja v živo, ki ga izvaja Tanja Bohl, odvetnica in priznana strokovnjakinja za disciplinske postopke ali postopke odpovedi delovnega razmerja.

Prijava na izobraževanje

 

Program izobraževanja

 • Katere pravne podlage urejajo ukrepe delodajalca v primeru kršitev pogodbenih in drugih obveznosti javnih uslužbencev
 • Kategorizacija kršitev – kako določiti, kaj velja kot lažja in težja kršitev ter opredelitev v internem aktu organizacije javnega sektorja.
 • Vrednotenje kršitve delavca, ko do kršitve pride
 • Ukrepi delodajalca za preventivo delovanja za preprečevaje kršitev
 • Ukrepi delodajalca pri prvi kršitvi oziroma ponavljajoči kršitvi – lažji ali težji (pisno opozorilo, disciplinski postopek, odškodninska odgovornost delavca, redna in izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi)
 • Zakonski roki za postopke
 • Posebnosti po 107.a členu ZOFVI ter ostalih predpisih v javnem sektorju

Komu je izobraževanje namenjeno?

Ravnateljicam in ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov, pomočnikom in pomočnicam ravnateljev, tajnicam in tajnikom ter računovodkinjam in računovodjem.

Kje?

Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. S postavljanjem konkretnih vprašanj boste razjasnili tudi najbolj težke dileme iz prakse.

NE SPREGLEJTE

 • Za aktivne naročnike portala e-Ravnatelj je udeležba na izobraževanju brezplačna! Več o portalu e-Ravnatelj TUKAJ
 • 15 % popust na kotizacijo za aktivne naročnike portala e-Kadrovik za javni sektor. Več o portalu e-Kadrovik TUKAJ

Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: petra.ertl@zfm.si.


Predavatelji

Tanja Bohl

Odvetnica je po letu 2003 opravljenem državnem pravosodnem izpitu kariero nadaljevala kot odvetniška kandidatka v Odvetniški pisarni Senica, kasneje pa kot odvetnica in partnerica v Odvetniški pisarni Ulčar & partnerji, dokler se ni leta 2013 odločila za samostojno karierno pot in je ustanovila lastno odvetniško pisarno. Specializirana je za področje delovnega prava, saj v okviru odvetniške pisarne primarno sodelujejo z delodajalci, katerim svetujejo v vseh delovnopravnih zadevah, zastopajo pa tako delodajalce kot delavce v sodnih postopkih. Odvetnica Tanja Bohl je avtorica številnih strokovnih publikacij ter predavateljica na različnih izobraževanjih s področja delovnega prava za pravnike in kadrovike. Trenutno zaključuje tudi specialistični študij delovnega prava in socialne varnosti pri Pravni fakulteti v Ljubljani.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.