Vodenje postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi – Pojasnila, praktični primeri in vzorci najpogostejših odpovedi

Vodenje postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi – Pojasnila, praktični primeri in vzorci najpogostejših odpovedi

Online izobraževanje

Prijava

1. DATUM PRIČETKA IZOBRAŽEVANJA: 26. november 2020

2. VSEBINA:

Z online izobraževanjem vas želimo seznaniti predvsem z bistvenim zakonskim okvirjem za različne možne odpovedi pogodb o zaposlitvi. Predstavljeni so različni primeri iz prakse oz. bodo podani praktični napotki, ki so delodajalcem v pomoč pri vodenju različnih postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi. Predavateljica predstavi tudi, kako lahko trenutne razmere vplivajo na podajo odpovedi pogodb o zaposlitvi – ali lahko pomenijo odpovedni razlog ter, kako vplivajo na sam postopek podaje odpovedi.

Udeležba na online izobraževanju vam zagotavlja:

 • pravilno izvedbo postopkov odpovedi (poznavanje osnov delovnopravne zakonodaje),
 • učinkovito in pravilno pripravo vseh dokumentov (vabila na zagovor, priprava zapisnikov, vodenje evidenc in dokumentacije, priprava odpovedi …).

3. OBLIKA IN POTEK IZOBRAŽEVANJA: 26. 11. boste prejeli dostop do spletne učilnice, kjer se nahaja online dokumentacija za pripravo posamezne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, z video seminarjem Odpovedi pogodbe o zaposlitvi, s primeri iz prakse. Na koncu boste rešili še test, s katerim še dodatno utrdite svoje znanje. Po zaključenem programu prejmete potrdilo o strokovni usposobljenosti Forum Akademije.

 4. KOMU JE NAMENJENO: HR menedžerjem, kadrovskim strokovnjakom, vodjem in vsem, ki vas tematika zanima, in se z njo srečujete pri vsakdanjem delu.

Koristi

 • 100 % ONLINE
 • PRILAGODLJIV POTEK IZOBRAŽEVANJA – Začnite, ko vam ustreza in potek prilagodite svojim časovnim zmožnostim.
 • 90 minutni VIDEO in 12 obrazcev (postopki in vzorci)
 • NATISNITE POTREBNO DOKUMENTACIJO
 • CERTIFIKAT – S testom, ki ga rešite na koncu, utrdite svoje znanje in prejmete potrdilo o strokovni usposobljenosti.
 • 24-MESEČNI DOSTOP
 • MOBILNI DOSTOP – Kjerkoli in kadarkoli: spletno učilnico si lahko naložite tudi na telefon.
 • TAKOJŠEN PRENOS V PRAKSO – Praktični primeri in vzorci, takoj uporabni v praksi

S prijavo na online izobraževanje pridobite:

 • natančne obrazložitve postopkov odpovedi po ZDR-1,
 • natančna navodila za izpeljavo posameznih postopkov odpovedi,
 • praktične primere in sodno prakso, za dosledno izvajanje.

Online izobraževanje spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma.

Če imate vprašanja, pa nam jih lahko pošljete na e-naslov: branka.gorjup@zfm.si, le tako vam bomo lahko še bolje pomagali.

Vsebina

Odpoved pogodbe o zaposlitvi je institut, ki lahko povzroči prenehanje delovnega razmerja, zaradi česar je na področju delovnih razmerij izjemno pomemben, zaradi svojega pomena pa tudi natančno zakonsko urejen.

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa različne tipe odpovedi pogodb o zaposlitvi, možne odpovedne razloge, sam postopek podaje, roke, v katerih je odpoved pogodbe o zaposlitvi mogoča, njeno vsebino in ostala vprašanja povezana z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi in prenehanjem delovnega razmerja. Za zakonitost odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki bo prestala tudi morebiten test pred sodiščem, je bistveno, da delodajalec zakonskim določbam tudi dosledno sledi.

Predavatelji

Tanja Bohl

Leta 2001 je zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v času študija je opravljala brezplačno prakso v odvetniški pisarni v Mariboru, po diplomi aprila 2001 pa je kot odvetniška pripravnica delala v pisarni odvetnika Veljka Jana v Škofji Loki. Septembra 2002 je zaključila obvezno sodno pripravništvo na Višjem sodišču v Ljubljani,…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

SEMINARJI

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje.