Obračunavanje DDV v javnem sektorju

Obračunavanje DDV v javnem sektorju

Online seminar v živo

Prijava

DDV se obračunava od prometa blaga in storitev, če je opravljen za plačilo (izjemoma tudi od brezplačnih dobav).

Po slovenski zakonodaji se DDV obračunava po kreditni metodi (metodi odbitka). Torej DDV bremeni le tiste kupce, ki nimajo pravice do odbitka DDV (t. i. končni kupci).

Pravice od delnega odbitka ali popolnega odbitka pa nimajo predvsem tisti, ki opravljajo oproščene dejavnosti, med katerimi je največ tistih, ki se jih financira iz državnega proračuna.


Pomembno: Online izobraževanja v živo spremljate preko lastnega računalnika/ tablice/ pametnega telefona, zato vam ni treba zapuščati doma oz. delovnega mesta. Omogočena je nemotena interakcija ter zastavljanje vprašanj (po mikrofonu ali pisno).

Koristi

Cilj seminarja je predstaviti posebnosti DDV, tako da boste boste:

 • izvedeli, kako pravilno voditi davčne evidence in obračunati DDV,
 • spoznali, kdaj nastane pravica do odbitka DDV, kako izračunati odbitni delež,
 • izvedeli, katere so oproščene dejavnosti v javnem sektorju,
 • spoznali najpogostejše napake pri obračunavanju in odbitku DDV-ja (pri gradbenih storitvah, obratovalnih stroških pri najemu …) in kako jih popraviti,
 • spoznali kolege iz prakse in dobili odgovore na vsa vaša zastavljena vprašanja.

Vsebina

 • Splošno o DDV
 • Davčni zavezanci (zahtevek za izdajo ID za DDV, oprostitve plačevanja DDV, transakcije v sistemu DDV) s praktičnimi primeri
 • Pravne osebe nezavezanke (pridobitve blaga iz EU, prejete storitve iz EU) s praktičnimi primeri
 • Mali davčni zavezanci (pridobitve blaga iz EU, prejete storitve iz EU) s praktičnimi primeri
 • Oproščene dejavnosti v javnem sektorju s praktičnimi primeri
 • Članarine, donacije, sponzorstva, subvencije (Evropski projekti in DDV v javnem sektorju, razlike med donacijo in sponzorstvom)
 • Nepremičnine (oproščen/obdavčen najem, odbitek DDV od obratovalnih stroškov, obdavčitev nakupa/prodaje z DDV ali DPN)
 • Gradbene storitve (76.  a člen ZDDV-1)
 • Odbitek DDV (pravica do odbitka, obseg odbitka, odbitni delež, popravek odbitka vstopnega DDV)
 • Vodenje davčnih evidenc s praktičnimi primeri.

Predavatelji

mag. Brigita Osojnik

Mag. Brigita Osojnik je direktorica družbe Pabide d.o.o., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, s praktičnimi izkušnjami na področju davka na dodano vrednost, davka od dohodkov pravnih oseb, dohodnine, mednarodnih davkov, premoženjskih davkov, prispevkov za socialno varnost, sodelovanja v davčnih inšpekcijskih postopkih, pridobljenimi s 25-letnim delom na davčnem področju in predavateljica ter avtorica…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.
x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.