Novosti za proizvajalce, uvoznike in distributerje nevarnih kemikalij že od 1. 1. 2020

Novosti za proizvajalce, uvoznike in distributerje nevarnih kemikalij že od 1. 1. 2020

Praktični seminar

Prijava

1. 1. 2020: Novosti glede nevarnih kemikalij, namenjenih potrošnikom – UFI in PCN


Priloga VIII Uredbe ES 1272/2008 (CLP) v vseh državah članicah EU vzpostavlja enoten sistem poročanja informacij o nevarnih kemikalijah – tako imenovani PCN (poison centre notification) in pripadajoči UFI (unique formula identifier).

Za nevarne kemikalije, namenjene potrošnikom, bodo morali proizvajalci in uvozniki zmesi najkasneje do 1. januarja 2020:

  • Določiti t.i. UFI (Unique Formula Identifier – unikatni identifikator formulacije, ki je 16-mestna koda, ki jo generira podjetje s svojo davčno številko in na katero v postopku notifikacije veže natančne informacije ene od svojih nevarnih kemikalij. UFI nevarne kemikalije mora biti natisnjen na etiketi izdelka.
  • Izvesti postopek notifikacije centrom za zastrupitve (PCNPoison Centre Notifications), s katerim podjetje v enotno podatkovno bazo centrov za zastrupitve javi informacije kot: državo, v kateri se bo kemikalija dajala na trg, kategorijo proizvoda, podatke o podjetju, ki kemikalijo uvaža/daje na trg, trgovsko ime, namen, vrste pakiranj, fizikalne lastnosti, UFI in ostale.

Posebej za vas organiziramo praktični seminar.


Komu je seminar namenjen?

Svetovalcem za kemikalije, tehnologom, pooblaščencem za okolje, komercialistom, strokovnim sodelavcem v podjetjih, ki proizvajate, uvažate, distribuirate in prepakirate nevarne kemikalije.

Koristi

Zagotavljamo:

  • strokovnost predavateljev na visoki ravni,
  • ažurne in pravilne odgovore na vaša vprašanja,
  • hitro uporabo pridobljenega znanja pri delu.

Vsebina

  • Predstavitev sprememb v zakonodaji
  • Obrazložitev dodatnih postopkov in nalog, ki jih imajo podjetja, ki formulirajo oz. dajejo nevarne kemikalije na trg
  • Nasveti za doseg regulatorne skladnosti
  • Predstavitev rešitev za distributerje, proizvajalce in podjetja z lastnimi blagovnimi znamkami
  • Praktični prikaz celotnega postopka prijave nevarne kemijske zmesi v evropski sistem za oddajo notifikacij

Predavatelji

Simona Miklavčič

Simona Miklavčič, diplomirani inženir kemijske tehnologije, se s področjem kemijske zakonodaje ukvarja že več kot 20 let. Praktične izkušnje je pridobila, ko je delala kot razvojnik v proizvodnji poliuretanskih in  plastičnih izdelkov, izdelkov iz gume ter premazov za les in kovino. Poleg razvojnega dela je skrbela za izvajanje predpisov s področja kemijske in okoljske zakonodaje.…

Vid Čopi

Vid Čopi je mlad, zagnan svetovalec v ekipi Bens Consultinga, ki je neutruden pri iskanju rešitev za stranke. Ukvarja se predvsem z zahtevami, ki jih industriji postavlja Uredba REACH, in s tematikami s področja regulatorne toksikologije. Diplomiral je iz kemije, svojo akademsko podlago pa neprestano nadgrajuje na primerih iz realnega sveta. Spremembe glede poročanja in…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.

Splošni pogoji

SEMINARJI S PRIROČNIKOM (PRIROČNIK V TISKANI OBLIKI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

SEMINARJI S POSLOVNO IZDAJO PRIROČNIKA (PRIROČNIK V TISKANI IN DIGITALNI IZDAJI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Lokacija

Poslovna hiša Unija

Poslovna hiša Unija d.o.o., Tržaška cesta, Brezovica pri Ljubljani, Slovenia

Datum: 12.9.2019

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.