Novi standard ISO 45001 – kaj obravnava in kako ga uvedete v svojo organizacijo?

Novi standard ISO 45001 – kaj obravnava in kako ga uvedete v svojo organizacijo?

Praktični seminar

Prijava

 

8 točk v skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu

POMEMBNO: Obvezen prehod s standarda BS OHSAS 18001:2007 na novi standard ISO 45001:2018


Novi standard za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu ISO 45001 je organizacija ISO izdala 12. marca 2018. Organizacije, ki so certificirane skladno z zahtevami BS OHSAS 18001:2007, imajo samo še do 11. 3. 2021 čas za prehod na ISO 45001:2018. Po treh letih bo namreč BS OHSAS 18001:2007 razveljavljen. Podjetja so trenutno v fazi prehoda na novi standard, novosti so naslednje:

 • prepoznavanje zunanjih in notranjih dejavnikov, ki vplivajo na sistem VZD,
 • prepoznavanje zainteresiranih strani in njihovih zahtev,
 • tveganja in priložnosti za izhode iz sistema vodenja VZD in zahteve za obvladovanje zunanjih ponudnikov (dobaviteljev) storitev in izdelkov.

Bistvena novost je pomen zaveze in podpore vodstva pri razvoju, vodenju in promociji takšne varnostne kulture, ki bo podpirala delovanje sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu.

Da bo prehod bolj enostaven, smo za vas pripravili praktični seminar.

 

Koristi

Zagotavljamo vam koristi:

 • pridobite 8 točk v skladu s Pravilnikom o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu,
 • prihranek časa pri vpeljavi novega standarda,
 • odgovori na vprašanja,
 • usklajenost z zakonodajo.

Vsebina

 • Zahteve za izvedbo certificiranja
 • Zunanji in notranji dejavniki organizacije
 • Zainteresirane strani
 • Voditeljstvo
 • Planiranje sistema VZD
 • Podpora sistemu VZD
 • Delovanje, nadzor in izboljšave

Predavatelji

Vilko Švab

Vilko Švab, univ. dipl. inž. str., ima večletne praktične izkušnje na področju zagotavljanja in izvajanja nalog varnosti in zdravja pri delu ter požarne varnosti. Je sodni izvedenec na področju varstva pri delu in izvedenec nemedicinske stroke ter vodilni presojevalec za presojo sistemov kakovosti ISO 9001 in sistemov varnosti in zdravja pri delu OHSAS 18001. Bil…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.


NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.

Splošni pogoji

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo programa. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča do deset delovnih dni pred izvedbo programa, pri čemer vam zaračunamo stroške administracije v višini 20 % kotizacije; v primeru kasnejše odjave vam kotizacijo zaračunamo v celoti. Lahko pa se programa udeleži drug udeleženec. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. Ob začetku izobraževalnega programa pridobite dostop do online priročnika z vsemi posodobitvami in nadgradnjami v obdobju šestih mesecev. Dostopne podatke boste prejeli na vaš elektronski naslov. Dostop se po poteku obdobja samodejno podaljša. V primeru, da tega servisa v prihodnje ne želite več, nam pisno sporočite najmanj 30 dni pred pričetkom novega obdobja. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do novih aktualnih vsebin. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih.

Lokacija

Poslovna hiša Unija

Unija Računovodska hiša d.d., Tržaška cesta, Brezovica pri Ljubljani, Slovenia

Datum: 4.6.2019

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.