Nevroznanost v vodenju

266,00  DDV ni vštet v ceno

Ni na zalogi

Kmalu spet na voljo! Obvestite me, ko bo izobraževanje spet na voljo.

Vsakič, ko vodja sodelavcu poda povratno informacijo, s tem sproži čustveno reakcijo v tistem delu sodelavčevih možganov, ki nadzirajo preživetje.
Pozitiven odnos med vodjem in sodelavcem sproži tisto področje možganov, ki je zadolženo za odprtost za nove ideje.
Zrcalni nevroni so “krivi” za prenašanje slabega, neučinkovitega ozračja v našem timu, pomagajo pa lahko ustvariti bolj prijetno in delovno okolje.
Nagrajevanje “korenček in palica” v večini primerov dokazano ne deluje.

Nevroznanost (znanost o delovanju živčnega sistema in možganov) je dokazala, da razum ni glavni sprožilec vedenja. Večino dejanj vodi naše nezavedno, na katerega pa z razumom nimamo kaj dosti vpliva.

Vabimo vas na intenzivno interaktivno online delavnico, na kateri bomo pogledali, kako lahko nekatere ključne ugotovitve nevroznanosti uporabimo pri vodenju v praksi. Delali bomo interaktivno, udeleženci bodo nekatere tehnike in pristope preizkusili tudi v praksi.


Mnenja udeležencev

Izredno dobro pedagoško predavanje z nazornimi primeri iz vsakdanjega življenja.
Robert Kastelic, vodja kakovosti, Trigo d.o.o.

Odlična delavnica. Celotno predavanje je bilo zanimivo in intenzivno. Vsekakor zelo primerno za nadaljnji osebni razvoj.
Aleš Oman, vodja kuhinje, URI – Soča

Zelo zadovoljna, 5!
Patrizia Romagna, vodja financ, prokurist, Seven Refractories d.o.o.

Odlična tema, ki jo je potrebno nadgraditi. Se priporočam za naslednje delavnice!
Tanja Cuder, direktor, Knjižnica Pavla Golie Trebnje

Seminar je več kot presegel pričakovanja. Bil sem že na drugem seminarju od gospe Ester Car in moram reči, da se vidi, da dela stvari s srcem in vedno je pripravljena. Vse čestitke za organizacijo.
Luka Smrkolj, Zavod za šport Kranj


Pomembno: Online izobraževanja v živo spremljate preko lastnega računalnika/ tablice/ pametnega telefona, zato vam ni treba zapuščati doma oz. delovnega mesta. Omogočena je nemotena interakcija ter zastavljanje vprašanj (po mikrofonu ali pisno).

Na osnovi spoznanj nevroznanosti, nevrolingvističnega programiranja in psihologije boste:

 • ozavestili način delovanja možganov ter preizkusili učinkovite tehnike, metode in pristope v sodobnem vodenju,
 • s pomočjo nevro-modela za sodelovanje z drugimi oblikovali sistem nagrajevanja, ki deluje,
 • vedeli, kako navdušiti in prepričati sogovornike ter kako voditi pogovor, ko čustva “povozijo” logiko,
 • vedeli, kako podati povratno informacijo tako, da bo dosegla želeni učinek,
 • znali vzpostaviti stik s sodelavci, ki bo omogočal višjo stopnjo zaupanja,
 • poznali 3 iluzije o možganih in kako vplivajo na naše vodenje in vsakodnevno življenje,
 • vedeli, kako razumeti celotno »korona situacijo« in kako si lahko pomagamo, da bomo posledično lahko kot vodja pomagali tudi drugim.

Način delovanja možganov in učinkovite tehnike, metode ter pristopi v sodobnem vodenju

 • 5 najpomembnejših dejavnikov, ki v možganih aktivirajo reakcijo “primarne nagrade” ali “primarne ogroženosti” – ter kako jih vplesti v vodenje in nagrajevanje, ki deluje
 • Kako prepričati in celo navdušiti sogovornike za svojo idejo
 • Kako voditi pogovor, ko čustva “povozijo” logiko
 • Zrcalni nevroni: eno največjih odkritij nevroznanosti in njegova praktična uporaba pri vodenju
 • Vzajemni vpliv govorice telesa in našega počutja ter kaj s tem narediti v praksi
 • Podajanje kritike ali pohvale, da doseže želen namen, kako ju sprejeti
 • 3 iluzije o možganih in njihov vpliv na naše vodenje in vsakodnevno življenje
 • Odziv naših možganov na korona virus in kako si ohraniti volan čvrsto v rokah

Komu je delavnica namenjena?

Vsem vodjem, ki želijo narediti preskok v svojem vodenju, izkoristiti najsodobnejša spoznanja o človeškem delovanju ter se naučiti neprecenljivih tehnik, metod in pristopov za učinkoviteje ter bolj harmonično vodenje.

Predavatelji

mag. Suzana Ester Car

mag. Suzana Ester Car, svetovalka in trenerka, ki verjame, da so odnosi ključ do naše sreče in uspeha, zato se v zadnjem času največ posveča učinkovitem komuniciranju, vodenju in motiviranju posameznikov ter skupin.  Najboljše zahteva tako od sebe kot od udeležencev svojih delavnic in je prepričana v možnost nenehnih izboljšav in doseganja višjih standardov – tako na področju osebnega razvoja kot na ravni organizacij. S kadrovskim managementom se je pričela ukvarjati leta 2000 v večnacionalnem podjetju Procter&Gamble. Pet let je bila pomočnica direktorja s področja razvoja ljudi na Kliniki Golnik. Kot samostojna svetovalka s podjetji in organizacijami sodeluje pri vpeljavi orodij kadrovskega managementa in usposabljanju vodij za samostojno in učinkovito uporabo vpeljanih orodij. Pri implementaciji izhaja iz potreb in organizacjske kulture podjetij ter vključuje zaposlene v vse faze implementacije.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.