Možnosti zvišanja pogodbene cene zaradi dviga cen gradbenih materialov

Možnosti zvišanja pogodbene cene zaradi dviga cen gradbenih materialov

Online seminar v živo

Prijava
Kdaj?
19. 10. 2021, od 10.00 do 13.15
Kje?
Brez odhoda z delovnega mesta

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in ga popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

 

Praktičen online seminar za naročnike gradenj in za izvajalce

Po celotni Evropi, in tudi širše, prihaja do situacij, ko se materiali, ki se uporabljajo pri gradnji, znatno dražijo, in sicer predvsem zaradi rasti cen surovin in rasti cen prevozih stroškov (določeni materiali so se v času epidemije celo dvakrat podražili). Izvajalci in naročniki so se zaradi tega znašli v velikih težavah. V pogodbah, posebej dolgoročnih, ki so bile že podpisane, je namreč sedaj cene težko dvigniti, čeprav izgleda, da je to neizogibno.

Kakšne rešitve naj naročniki in izvajalci gradenj uberejo v praksi, bodo strokovnjakinje predstavile na odličnem online seminarju.


Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Kaj menijo drugi o naših izobraževanjih?

"Na Vašem seminarju sem pridobil vse tiste prave informacije, katere kot gradbinec potrebujem, kar običajno pogrešam."

Marko Veršić, CGP d.d.

"Zelo zanimivo in predvsem koristno predavanje, dobiš informacije iz prve roke."

Stojan Matko

"Pri seminarjih in izobraževanjih, ki jih organizira Forum Akademija, mi je všeč, da lahko kadarkoli naslovimo vprašanje po e-pošti in dobimo hitro strokovni odgovor."

Mojca Selan, Siliko d.o.o.

Vsebina

  • Sprememba pogodbene cene zaradi sprememb cen na trgu po pravilih Obligacijskega zakonika in Posebnih gradbenih uzanc (Mojca Furlan, 10.00 – 11.30)
  • Sprememba pogodbene cene zaradi sprememb cen na trgu v primeru sklenjenih pogodb po FIDIC (Petja Plauštajner, 11.30 – 12.30)
  • Določila ZJN-3 (mag. Marija Bukovec Marovt, 12.30 – 13.00)
  • Odgovori na vprašanja (13.00 – 13.15)

Predavatelji

mag. Marija Bukovec Marovt

Mag. Marija Bukovec Marovt je bila prva predsednica Državne revizijske komisije. Po prenehanju petletnega mandata predsednice deluje kot odvetnica, specialistka za področje gospodarskega prava in prava javnih naročil, v Odvetniški družbi Marovt in partnerji, d.o.o. Je tudi sodno zaprisežena izvedenka za področje pravo – javna naročila in je urednica ter soavtorica več publikacij, med njimi…

Mojca Furlan, dipl. iur., odvetnica

Mojca Furlan, dipl. iur., odvetnica, je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani in po pripravništvu na Okrožnem sodišču v Ljubljani opravila pravosodni izpit. Najprej je bila zaposlena na Inštitutu za varovanje zdravja Republike Slovenije, kasneje pa kot vodja pravne službe in svetovalka uprave v enem izmed večjih gradbenih podjetij v Sloveniji. Pri svojem delu v…

Petja Plauštajner, univ. dipl. iur.

Petja Plauštajner, univ. dipl. iur., je odvetnica v Ljubljani. Po opravljenem pripravništvu je na Višjem sodišču v Celju opravila pravniški državni izpit. Svojo pot je nadaljevala v odvetništvu kot odvetniška kandidatka v družinski butični odvetniški pisarni. Odvetnica je od l. 2007. V svoji praksi si je pridobila bogate izkušnje na področju gradbenega prava, s svetovanjem…

Prijava in kotizacija

Kotizacija
269,00 

Posebne ugodnosti:

  • drugi udeleženec 10 % popusta,
  • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
  • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite kodo za popust: MICRO20 (Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.)

V ceno ni vključen DDV.

Število udeležencev:

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.