Ključne vloge delodajalca, vodij in zaposlenih pri zmanjševanju bolniških odsotnosti in pomen promocije zdravja

Ključne vloge delodajalca, vodij in zaposlenih pri zmanjševanju bolniških odsotnosti in pomen promocije zdravja

Praktični seminar

Prijava
Kdaj?
26. 11. 2019, od 9:00 do 13:15
Kje?
Brezovica pri Ljubljani, Poslovna hiša Unija

Število izgubljenih dni zaradi bolniške odsotnosti se v Sloveniji v zadnjih letih tudi zaskrbljujoče povečuje, tako presegamo evropsko povprečje kar za četrtino. V bolniški nad 45 dni je občasno tudi več kot 24 tisoč oseb. Po razpoložljivih podatkih (vir: GZS) sta javni in zasebni sektor v letu 2018 izgubila 12 milijonov delovnih dni, v primerjavi z letom 2017 pa se je število izgubljenih dni povečalo za 6,4 odstotka. In to je tako za zdravstveno blagajno kot tudi za delodajalce ogromno finančno breme.

Po drugi strani strokovnjaki ugotavljajo, da so urejeno delovno okolje in socialna varnost, ki jo le-to prinaša, ter izpolnjujoča vsebina dela pomemben dejavnik psihološkega in fizičnega blagostanja posameznika. Tako lahko delodajalci s številnimi stroškovno učinkovitimi ukrepi poskrbijo za urejenost delovnega okolja, da zaposleni od tam ne bodo bežali, opozarja prof.  dr. Metoda Dodič Fikfak, predstojnica kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Za vas smo pripravili praktični seminar, kjer vam bomo predstavili različne vidike bolniške odsotnosti, s prikazom praktičnih primerov in izračunov prihrankov pa poiskali konkretne rešitve pri zmanjševanju bolniške odsotnosti.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

Vodjem kadrovskih služb, kadrovskim strokovnjakom, pravnikom in vodjem oddelkov, predvsem pa vsem, ki se pri delu srečujete z izzivi predlagane vsebine.

Koristi

Na praktičnem seminarju boste obravnavali:

 • zakaj tako visoka bolniška odsotnost: poglede različnih strani na to problematiko;
 • odsotnost z dela in vpliv na organizacijo dela ter posledično realizacijo naročil;
 • odsotnost z dela in vloge s strani delodajalca: vodje, strokovne službe …
 • kaj lahko delodajalec stori dolgoročno in kaj kratkoročno (aktivnosti za zdravje/počutje/varnost – kako jih povzeti, oblikovati in meriti učinke): - Primeri iz prakse in konkretni izračuni  prihrankov.

Vsebina

POGLED Z RAZLIČNIH STRANI:

 • Pogled s strani zaposlenih
 • „Dokler delaš, imaš občutek, da nekaj šteješ, ko zboliš…“
 • Negotovost, nizka samopodoba, stres, vpliv na partnerske odnose – posledice bolezni, poškodbe…
 • Pogled s strani delodajalca
 • „Bolniška je previsoka!“ – Nerealna in realna pričakovanja delodajalcev
 • Odsotnost z dela in vpliv na organizacijo dela ter posledično realizacijo naročil
 • Odsotnost z dela in vloge s strani delodajalca: vodje, strokovne službe, itd.
 • Vloga sodelavcev: neprecenljiva pomoč
 • Kaj lahko delodajalec stori dolgoročno in kaj kratkoročno (aktivnosti za zdravje/počutje/varnost – kako jih povzeti, oblikovati in meriti učinke)?
 • Primeri iz prakse
 • Konkretni izračuni
 • Povečana odsotnost in generacije; kako je v praksi?
 • Invalidska podjetja in odsotnost z dela

Predavatelji

Simona Ažman

Simona Ažman je svetovalka menedžerjem, službam HRM in strokovnim sodelavcem varnosti in zdravja pri delu s 15-letnimi izkušnjami na področju zniževanja zdravstvenega absentizma. Je tudi svetovalka certifirciranim promotorjem zdravja in izvajalka lastnega programa s ciljem izboljšanja počutja in zdravja v podjetjih.

Prijava in kotizacija

Kotizacija
288,00 259,20 

Posebna ponudba velja samo za prijave do: 8. 11. 2019

Posebne ugodnosti:

 • drugi udeleženec 10 % popusta
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta.

V ceno ni vključen DDV.

Število udeležencev:

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja!*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Ob naročilu nas opozorite, da ste mikro podjetje in da želite koristiti pripadajoči popust.

Splošni pogoji

SEMINARJI S PRIROČNIKOM (PRIROČNIK V TISKANI OBLIKI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

SEMINARJI S POSLOVNO IZDAJO PRIROČNIKA (PRIROČNIK V TISKANI IN DIGITALNI IZDAJI)

Kotizacijo je po prejemu predračuna treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo seminarja.

Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa na seminar pošljejo drugega udeleženca. Odpoved udeležbe zaradi bolezni je mogoča le s predloženim zdravniškim potrdilom. Pridržujemo si pravico do odpovedi seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti. S pisno prijavo na izobraževanje sprejemate ta določila in splošne pogoje. Z naročilom priročnika boste ob vsaki zakonski ali vsebinski spremembi prejeli posodobitev, katere cena je odvisna od obsega. Če posodobitve iz kakršnega koli razloga ne boste sprejeli, jo lahko vrnete v 14 dneh od datuma prejema pošiljke. V primeru pisne odpovedi posodobitvenega servisa založba ne prevzema odgovornosti za aktualnost vsebin in njihovo skladnost z zakonodajo, hkrati pa v tem primeru preneha dostop do digitalne izdaje priročnika. Takoj ko nam to pisno sporočite, vas bomo odstranili s seznama prejemnikov posodobljenih izdelkov.

Lokacija

Poslovna hiša Unija

Poslovna hiša Unija d.o.o., Tržaška cesta, Brezovica pri Ljubljani, Slovenia

Datum: 26.11.2019

x

Izobraževanje pri vas?

Za vas izvedemo izobraževanje samo za vaše sodelavce v vašem podjetju.