Kako sami uredite legalizacijo in uporabno dovoljenje za svoj objekt – Bistvena navodila za lastnike objektov
148,00  DDV ni vštet v ceno Dodaj v košarico

Kako sami uredite legalizacijo in uporabno dovoljenje za svoj objekt – Bistvena navodila za lastnike objektov

148,00  DDV ni vštet v ceno

Datum izvedbe: 25.11.2021, od 17:00 do 18:30
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)
Število udeležencev:
Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na izobraževanju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Kako hitro in z relativno nizkimi stroški legalizirati objekt ter zanj pridobiti uporabno dovoljenje, je eno pogostejših vprašanj na gradbenem področju; še posebej sedaj, tik pred uveljavitvijo novega Gradbenega zakona, ko se z določenimi odločitvami »splača počakati«.

Postopek in pogoji za legalizacijo objektov so odvisni od tega, kdaj je bil vaš objekt zgrajen – pred letom 1968, pred letom 1998 ali kasneje. Da pa lahko začnete tak objekt uporabljati, pa seveda morate pridobiti gradbeno dovoljenje in nato uporabno dovoljenje.

Vsa vprašanja vam pojasnimo na kratkem online seminarju v živo.

Seminar je namenjen vsem, ki ste že naročili legalizacijo pri podjetju, pa se vam zdi, da traja predolgo, in tudi vsem, ki bi legalizacijo uredili sami.


Izvedeli boste:

 • Razlike med vsemi tremi načini za pridobitev legalizacije;
 • Napotila z vzorci, kako lahko za objekte, zgrajene pred 1. 1. 1998 sami pridobite odločbo, s katero se bo štelo, da ima objekt gradbeno dovoljenje in se lahko uporablja;
 • Kako najhitreje in z dokaj nizkimi stroški do uporabnega dovoljenja za objekt.

Vsebina

 • Značilnosti vseh vrst »legalizacij«
 • Obvezna ukrepanja za primer, če stavba nima uporabnega dovoljenja
 • Primeri oz. vzorci posameznih dokumentov in zahtev za vložitev na pristojno upravno enoto
  • Geodetska ureditev
  • Izdelava načrta oz. projekta
  • Kdaj je potreben projektant?
  • Pridobivanje mnenja – da ali ne?
  • Razlika med legalizacijo in gradbenim dovoljenjem – za katero možnost se odločiti?
  • Lokacijska preveritev sedaj in v prihodnje
  • Odgovori na konkretna vprašanja
 • V katerih primerih se z legalizacijo splača počakati do uveljavitve novega zakona v sredini prihodnjega leta

Predavatelji

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav.

Aleksandra Velkovrh, dipl. gr. ing. spec. javn. uprav., je predavateljica z bogatimi praktičnimi izkušnjami in ogromnim strokovnim znanjem. Kot gradbena inženirka je vodila gradbišča, delala na občini kot svetovalka župana za okolje in prostor, bila gradbena inšpektorica, medobčinska inšpektorica, vodila je kabinet na Generalnem sekretariatu Vlade RS, izvajala investicije na Ministrstvu za pravosodje in zaporih, gradbena inšpektorica, vodila Inšpektorat RS za okolje in prostor ter Inšpektorat RS za promet, energetiko in prostor, predavateljica, avtorica številnih prispevkov in v zadnjih letih tudi so/avtorica petih knjig in priročnikov s področja nove gradbene zakonodaje.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.