Kako pristopiti k obvladovanju bolniskega staleza
Kako pristopiti k obvladovanju bolniškega staleža?
288,00  259,20  DDV ni vštet v ceno (Velja do 25.01.2022) Dodaj v košarico
Akcija!

Kako pristopiti k obvladovanju bolniškega staleža?

259,20  DDV ni vštet v ceno (Velja do 25.01.2022)

-10%
Datum izvedbe: 09.02.2022, od 09:00 do 12:15
Kraj izvedbe:Preko spleta (v živo)
Število udeležencev:
Posebne ugodnosti:
 • drugi udeleženec 10 % popusta,
 • tretji in nadaljnji udeleženci 20 % popusta,
 • 20 % popusta na strokovne priročnike in izobraževalne portale.

NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20

Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Izobraževanje lahko izvedemo tudi za večje število zaposlenih na delovnem mestu
in jo popolnoma prilagodimo vašim željam.

Pošljite povpraševanje in pripravili vam bomo neobvezujočo ponudbo.

Povpraševanje za usposabljanje na delovnem mestu

Pridružite se nam na praktičnem online seminarju
KAKO PRISTOPITI K OBVLADOVANJU BOLNIŠKEGA STALEŽA?

»Z odsotnostjo z dela zaradi bolniških se v podjetjih večinoma pričnemo ukvarjati šele, ko že pride do težav v organizaciji dela ter so odstopanja razvidna iz konkretnih mesečnih, kvartalnih, polletnih in letnih poročil. Najprej odsotnost delavca zaradi bolniške občutijo vodje in sodelavci v posamezni delovni sredini. Vodje morajo delo reorganizirati tako, da še vedno dosežejo realizacijo (plan), sodelavci pa so preobremenjeni, saj je težko takoj najti primerno usposobljeno nadomestno osebo, ki bi prevzela naloge v času odsotnosti z dela. Praviloma se delovne obveznosti v primeru krajše odsotnosti z dela prerazporedijo na sodelavce/ke. V primeru, ko se pričakuje daljša odsotnost z dela, pa se pojavi dodaten problem, saj se podjetja v teh časih težko odločajo, da bodo poiskala nadomestno osebo, ker to prinaša dodatne stroške, potrebne za uvajanje delavca.«
(Vir: Zdravstveni absentizem, www.zvd.si )


 

Komu je praktični online seminar namenjen?Kadrovikom, poslovnim sekretarjem in drugim osebam, ki delajo na kadrovskem področju, na področju varnosti in zdravja pori delu in promocije zdravja na delovnem mestu, vodjem.


Program praktičnega seminarja

 • Zakaj delodajalec mora odkrivati temeljne vzroke absentizma
 • Kaj govorijo podatki o absentizmu in prezentizmu v Sloveniji
 • Zakaj ne posvečamo dovolj pozornosti prezentizmu, ta pa pogosto vodi v povečan absentizem
 • Pogoste oblike diskriminacij delavcev v bolniškem staležu
 • Pravice delavcev v bolniškem staležu
 • Pravica do nadomestila v času nezmožnosti za delo
 • Kako ohraniti spoštljiv kontakt z delavci v bolniškem staležu
 • Kdo lahko izvaja nadzor bolniškega staleža v primeru suma kršitev
 • Ukrepi delodajalca v primeru zaznanih kršitev bolniškega staleža
 • Tveganja delodajalca v primeru nepravočasnega ukrepanja
 • Programi za zmanjšanje bolniškega staleža v dopustih mejah

Izkoristite konkretne rešitve in praktične napotke in se prijavite zdaj!

Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: branka.gorjup@zfm.si.


Predavatelji

Andreja Samec Koderman

Andreja deluje pod okriljem blagovne znamke Andreja Consulting. Je zagovornica načela, da je urejeno delovno pravno področje v podjetju odskočna deska za nadaljnji management zaposlenih. Več kot 20 let svetuje na področju razvoja človeških virov in optimizacije kadrovskih procesov. V organizacijah presoja kadrovsko pravno varnost in jo tudi pomaga vzpostaviti. Uspešno izvaja strokovno mentorstvo kadrovikom na področju vzpostavitve kadrovske pravne varnosti. Je avtorica preko 40 člankov in prispevkov. Predava na temo vzpostavitve delovno pravnih temeljev (ureditev delovnega časa, delovnopravna zakonodaja, kadrovske evidence, personalne mape, arhiviranje in zakoniti interni akti), mobinga, motivacije zaposlenih, promocije zdravja na delovnem mestu, razvoja kompetenc in osebne rasti. Na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov je leta 2015 in 2017 predstavila svoj pristop motivacije zaposlenih za večjo zavzetost pri delu. Za dosežke na področju razvoja človeških virov je prejela eno najprestižnejših nagrad (Talent Acquisition Leadership Award), ki jo posameznik lahko prejme za svoje delo. Nagrado za Vodenje in razvoj talentov je prevzela leta 2015 in leta 2017 na Svetovnem kongresu za razvoj človeških virov v Mumbaju.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.