DDV in odbitni delež

DDV in odbitni delež

Online seminar

Prijava

Odbitnega deleža nimajo samo proračunski uporabniki ter banke in zavarovalnice. Kaj hitro se neka oblika deleža pojavlja tudi pri drugih. Najbolj pogost primer so razni avto-servisni centri, kjer opravljajo poleg obdavčljivega servisa še oproščen promet (zavarovanje) in neobdavčljiv promet (registracija).  Pogosto neko obliko deleža uporabljajo tudi družbe, ki oddajajo nepremičnine v najem in imajo nekaj najemnin z izjavo (na najemnino je DDV) in nekaj najemnin brez DDV-ja.

Odbitni delež se dokončno določi, ko so znani podatki o dejanskem obsegu prometa v letu, za katerega se določa odbitni delež. Če se ugotovi, da je bil odbitek vstopnega DDV na podlagi začasnega odbitnega deleža obračunan v višjem ali nižjem znesku, kot bi smel biti glede na dejanske podatke o obsegu prometa v tekočem letu, se odbitek vstopnega DDV ustrezno popravi v davčnem obdobju, v katerem se ugotovi dejanski odbitni delež.

Kako pa rešiti specifično situacijo v primeru, da ste proračunski uporabnik, imate odbitni delež DDV, vendar letos niste imeli veliko tržne dejavnosti in se bo odbitni delež DDV konec leta zelo spremenil in bi želeli delež urediti že med letom?

 Odgovor na to in druga vprašanja, povezana z odbitnim deležem, boste dobili na online seminarju DDV in odbitni delež.

Koristi

Online izobraževanje spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. Vprašanja postavljajte sproti, predavateljica bo nanje odgovarjala sproti ali na koncu.

Komu je seminar namenjen: računovodjem zasebnega in javnega sektorja, finančnikom, kontrolerjem, knjigovodjem, direktorjem in tistim, ki znanje iz področja DDV potrebujejo pri svojem delu.

Vsebina

  • Kaj je odbitni delež.
  • Kakšne so možnosti za odlog plačila.
  • Ali imajo odbitni delež res samo proračunski uporabniki?
  • Kako ga izračunati.
  • Kako se ogniti pogostim napakam.
  • Kakšen je vpliv COVID-19 na DDV.

Predavatelji

mag. Tanja Urbanija

Mag. Tanja Urbanija je končala magistrski študij davčnega prava mariborske Pravne fakultete. V letu 2001 je pridobila certifikat za uspešno opravljen izpit za davčnega svetovalca, ki ga podeljuje Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije. Ima bogate izkušnje s področja računovodstva, saj je delala v računovodskem servisu, objavlja članke v strokovnih publikacijah in sodeluje pri pripravi in izvedbi…

Prijava in kotizacija

Zbiramo predprijave

Zaupajte nam svoje podatke in ko bo izbran produkt spet na voljo, vas bomo o tem obvestili.NE SPREGLEJTE: 20 % popust za mikropodjetja, fizične osebe in društva! Uporabite Kodo za popust: MICRO20*

*Navedeni popust se ne sešteva z drugimi popusti, razen s popustom za več udeležencev izobraževanj. Kodo uporabite v košarici ali jo pripišite.

Splošni pogoji

Prejeti predračun je treba poravnati najmanj tri dni pred izvedbo spletnega seminarja. Za proračunske porabnike veljajo plačilni pogoji v skladu z zakonodajo o javnih plačilih. Pisna odpoved udeležbe je mogoča najkasneje tri delovne dni pred izvedbo spletnega seminarja. Udeleženci, ki po tem roku prekličejo udeležbo ali se spletnega seminarja ne udeležijo, niso upravičeni do povrnitve kotizacije oz. so dolžni poravnati celotno kotizacijo. Lahko pa se spletnega seminarja udeleži drugi udeleženec. Pridržujemo si pravico do odpovedi spletnega seminarja – v tem primeru kotizacijo povrnemo v celoti.