Košarica

02 250 18 00 | info@zfm.si | O nas

Prijava v portal: 

Prijava

Želite podporo?

Pokličite nas: 02 250 18 00

Družabna omrežja

Finančna uprava

 

Čeprav še vrednotnic ni, je potrebno osebo, ki dela in opravlja določene storitve, prijaviti, plačati davke in izdati račune, saj nas lahko obišče finančna policija. Pojavljajo se vprašanja in dvomi ali lahko stopi v naše prostore ali ne.

Vstop v stanovanje je možen z dovoljenjem osebe ali na podlagi odločbe pristojnega sodišča. V primeru samostojnega podjetnika je situacija naslednja – finančna uprava ima pooblastilo, da lahko vstopi na vsa zemljišča, v objekte, poslovne prostore, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti ali pridobivanje dohodkov in si jih lahko ogleda in pregleda. Poslovni prostori so lahko tudi stanovanje, če je dejavnost prijavljena na sedežu prebivališča nosilca dejavnosti.

Opozarjamo vas tudi na to, da je z letošnjim letom DURS uvedla postopke na področju ugotavljanja nenapovedanih dohodkov. Gre za preverjanje oseb, ki imajo precej več premoženja ali trošijo precej več, kot prijavijo dohodkov. V primeru, da oseba ne prijavi dohodkov, mora od leta 2014 dalje plačati 70 odstotkov davka od neprijavljenih dohodkov in izvor premoženja se lahko preverja za deset let nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja