dr. Matjaž Polak, MBA

Matjaž Polak, rojen 1971, je doktor kemijskih znanosti in magister ekonomskih znanosti. Je manager, poslovni svetovalec ter mentor/coach.

Svojo kariero je začel leta 1996 na Kemijskem inštitutu kot raziskovalec na področju fizikalne biokemije. Po zagovoru doktorata v letu 2000 se je zaposlil na Georgia Institute of Technology v Atlanti, ZDA, kjer se je ukvarjal z raziskavami konformacijskih značilnosti gradnikov nukleinskih kislin z jedrsko magnetno resonanco. Leta 2002 se je vrnil na Kemijski inštitut, kjer je bil član Upravnega odbora in svetovalec direktorja za sodelovanje z gospodarstvom. Leta 2005 je na EF v Ljubljani magistriral iz ekonomije.

Istega leta se je pridružil podjetju Lek, ker je postal vodja raziskovalnega laboratorija, od leta 2007 pa je vodil Lekova lansiranja novih izdelkov po celem svetu. V času njegovega vodenja se je obseg lansiranj v več kot 70 državah po svetu povečal kar za 4x. V letu 2010 je postal direktor EN-FIST centra odličnosti, ki je združeval slovensko znanost in raziskave ter podjetna na področju kemije, farmacije in fizike. V tem času je ustanovil svetovalno podjetje na področju vodenja podjetij in optimizacij oskrbnih verig. Leta 2013 je na povabilo ene izmed svojih zadovoljnih strank postal izvršni direktor SCM (Supply Chain Managamenta) v skupini Helios, ki je takrat obsegala 10 proizvodnih podjetij in 17 prodajnih podjetij v 16 državah. Leto kasneje pa pod okriljem novih lastnikov Heliosa, RIH, postal tudi direktor Heliosovega največjega podjetja TBLUS v Domžalah s 750 zaposlenimi in 200 M€ letne prodaje, ki ga je skupaj s sodelavci in novimi lastniki uspešno preoblikoval in optimiziral.

V 2017 se je po uspešnem prevzemu Heliosa s strani japonskega Kansai Paint, kot strateškega lastnika, odločil vrniti v svoje podjetje, kjer je do leta 2021 svetoval preko 20 podjetjem na področjih učinkovite med-funkcijske in med-podjetne komunikacije, vodstvenih veščin, optimizacije poslovnih procesov, optimizacije oskrbnih verig, organizacijske strukture in splošne organizacijske učinkovitosti. Svetuje tako majhnim podjetjem, kot tudi mednarodnim korporacijam. Od pomladi 2021 je direktor oskrbne verige sistemske divizije Knauf Insulation.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.